ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Κόκκαλη – Γκουντάρα για το «καυτό» θέμα των εργατών γης

Με το δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα συναντήθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αποκλειστικό αντικείμενο το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών για τον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Κόκκαλης έγινε αποδέκτης έντονου προβληματισμού από τον έμπειρο αυτοδιοικητικό, δεδομένου πως η επαρχία Αγιάς, μία κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή, βρίσκεται αυτή την περίοδο στο ζενίθ της παραγωγικής δραστηριότητας λόγω των κερασιών. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Γκουντάρας η κατάσταση βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή, αφού πολλοί παραγωγοί αδυνατούν να βρουν τα απαιτούμενα εργατικά χέρια για τη συγκομιδή, με σοβαρό κίνδυνο να υποστούν ανεπανόρθωτη ζημιά για ένα τόσο ευπαθές αγροτικό προϊόν.

«Έχουμε από καιρό προειδοποιήσει την κυβέρνηση για το τεράστιο λάθος που έχει πράξει, παραλείποντας ειδική μέριμνα για τους εργάτες γης από τρίτες χώρες των Βαλκανίων και τώρα χιλιάδες αγρότες στο νομό Λάρισας και στην επαρχία Αγιάς βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη και θα κοστίσει τους κόπους μίας χρονιάς για τους αγρότες. Για τις πρώιμες ποικιλίες κερασιού ωστόσο, η καταστροφή έχει ήδη επέλθει και πρέπει να εξεταστεί γι’ αυτούς η δυνατότητα αποζημίωσης. Την ίδια ώρα περιμένουμε ακόμη την περιβόητη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έλευση αλλοδαπών εργατών στη χώρα μας. Ο αγρότης όπως όλα δείχνουν θα πληρώσει τη νύφη για τους «άριστους» της κυβέρνησης» δήλωσε από την πλευρά του ο Λαρισαίος βουλευτής

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες