ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: «Καμπανάκι» για ενεργά κρούσματα και εμβολιασμούς από Παπαευαγγέλου-Χαρδαλιά – Στο «πορτοκαλί» η περιφερειακή ενότητα

«Καμπανάκι» για τη Λάρισα χτυπούν τόσο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, η κ.Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε σε υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, το οποίο εμφανίζει ύφεση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Ωστόσο αναφέρθηκε ενδεικτικά στη Λάρισα, όπου υπάρχουν 450 ενεργά κρούσματα.

Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας εμφανίζει ύφεση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. 9.500 νέα κρούσματα διαπιστώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, τα μισά από τα οποία μέσω self test και αφορούσαν σε ασυμπτωματικούς σημείωσε η κα. Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, ο μέσος κυλιόμενος όρος την τελευταία εβδομάδα μειώθηκε στα 13 νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι σήμερα στα 36 έτη που σημαίνει πως η διασπορά συνεχίζει στα νεότερα άτομα που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, αλλά και ότι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν εμβολιαστεί δεν προσβάλλονται από τον ιό.

Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, τονίζει η λοιμωξιολόγος. «Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα έχουμε περίπου 7.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική, 700 στη Θεσσαλονίκη, 450 στη Λάρισα και 300 στην Αχαΐα» είπε.

Κάτω από τον μέσο όρο οι εμβολιασμοί στη Λάρισα

Η Λάρισα είναι μία από τις 14 περιφερειακές ενότητες στις οποίες οι εμβολιασμοί κινούνται κάτω από τον μέσο όρο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ.Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα, ενώ σε όλη τη χώρα, ο μέσος όρος της εμβολιαστικής κάλυψης βρίσκεται στο 35,22%, στη Λάρισα το αντίστοιχο ποσοστό είναι 28,3%.

Η Περιφερειακή Ενότητα παραμένει στο «πορτοκαλί» επίπεδο, σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη του ΕΟΔΥ

Επίπεδο 3 – Πορτοκαλί

Σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα:

Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής
Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να:
• αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2
• πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση
• πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών

 

newsroom onlarissa.gr με πληροφορίες από: iefimerida.gr, in.gr, ert.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες