ΛΑΡΙΣΑ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας “Κων. Κούμας”: Ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας “Κων. Κούμας ζητώντας ασφαλή σχολεία και μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ως εκπαιδευτική κοινότητα, έχουμε κάνει σαφές ότι επιθυμούμε τα σχολεία μας να παραμένουν ανοιχτά, αφού αποτελούν τον φυσικό χώρο ανάπτυξης της γνώσης, της κοινωνικοποίησης και της συναισθηματικής ανάπτυξης για τους μαθητές μας.

Δυστυχώς, το  διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά, δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος για να παρθούν μέτρα ουσιαστικά για το άνοιγμα των σχολείων, ώστε αυτό να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια.

Δεν προχώρησαν στην  ικανοποίηση των αιτημάτων του Κλάδου   για μείωση των μαθητών στα τμήματα με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αιθουσών που υπάρχουν (είναι εκατοντάδες σε όλη τη χώρα), καθώς και  για πρόσληψη επιπλέον  προσωπικού καθαριότητας,

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας  υπάρχουν  πάνω από 40 κενές αίθουσες διδασκαλίας εξαιτίας του Νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020)
  • Όχι σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τάξεων, όχι σε υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία και όχι 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία..
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες