ΛΑΡΙΣΑ

Πολωνοί φοιτητές Erasmus σε σεμινάριο φωτογραφίας στη Λάρισα

Πριν από δύο εβδομάδες περίπου πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα εκπαιδευτικό σεμινάριο φωτογραφίας σε φοιτητές του Erasmus + από τον Λαρισαίο φωτογράφο Ηλία Σιδέρη στο χώρο του studio “Sideris Photography” που διατηρεί στο κέντρο της πόλης.

Στο σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν 9 φοιτητές από την Πολωνία, δόθηκε έμφαση στην έννοια της επαγγελματικής φωτογράφισης στην Ελλάδα και τις εναλλακτικές που προσφέρει στον φωτογράφο το φως. Αναπτύχθηκε πως η ελληνική ηλιοφάνεια δίνει ερεθίσματα για εναλλακτικές εφαρμογές στις λήψεις, στις οποίες το φως και η σκιά χρησιμοποιούνται ως εργαλείο καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από την ανατολή μέχρι το σούρουπο και το ηλιοβασίλεμα που το ακολουθεί η λεγόμενη «μπλε ώρα».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι τα τελευταία χρόνια πολλές φωτογραφίσεις γίνονται στα ελληνικά νησιά, τα οποία πολλά ζευγάρια και από το εξωτερικό επιλέγουν ως σκηνικό για τη γαμήλια φωτογράφισή τους. Μέχρι πρόσφατα, η τάση αφορούσε στο νησί της Σαντορίνης, αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις Σποράδες.

Περαιτέρω, αναλύθηκε η ιστορική διαδρομή της φωτογραφίας στην Ελλάδα και τις πρώτες επαγγελματικές φωτογραφίες από Έλληνες φωτογράφους. Το πως και πότε περάσαμε από την αναλογική στη ψηφιακή φωτογραφία και το ποιες είναι οι τεχνικές σχετικά με τις λήψεις και το βάθος πεδίου που χρησιμοποιούνται στην χώρα μας.

Αναπτύχθηκε η έννοια της φωτογραφίας ως τέχνη σε συνδυασμό με τις επαγγελματικές φωτογραφίσεις που αφορούν σε εκδηλώσεις, ενώ μεγαλύτερη βαρύτητα δόθηκε στη φωτογράφιση γάμου και στη δημιουργία άλμπουμ το οποίο θα πρέπει να λειτουργεί ως αφήγημα και να διηγείται μια ιστορία.

O Ηλίας Σιδέρης αγαπά από μικρό παιδί τη φωτογραφία, σε ηλικία 12 ετών απέκτησε την πρώτη του φωτογραφική μηχανή, και συνεχίζει μέχρι σήμερα στο studio “Sideris Photography” που λειτουργεί στη Λάρισα από το 2007 και συνεχώς παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις φωτογραφικές τάσεις.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες