ΤΑΞΙΔΙΑ

Διακοπές στη Λευκάδα: Το νησί που δεν χρειάζεσαι πλοίο για να πας

Τι δεν πρέπει να χάσεις

Καλοκαίρι για τους περισσότερους σημαίνει διακοπές σε ένα ελληνικό νησί. Για σκέψου τώρα ότι υπάρχουν και εξωτικές παραλίες σε ένα νησί που δεν χρειάζεται πλοίο για να πας. Μπορείς να τις απολαύσεις αν κλείσεις διακοπές στη Λευκάδα. Έναν ιδανικό προορισμό αν θες να μετακινηθείς μόνο με το αυτοκίνητο και να γλιτώσεις και τα έξοδα των εισιτηρίων, ειδικά αν είστε μεγάλη οικογένεια. Η Λευκάδα τα έχει όλα και μάλιστα αποτελεί ένα νησί με εναλλαγές. Μπορείς να επιλέξεις μια από τις δύο πλευρές της όπως συνηθίζουμε να λέμε για να κάνεις διακοπές εκεί που σου ταιριάζει περισσότερο. Το σίγουρο είναι ότι οι διακοπές στη Λευκάδα δε θα σε απογοητεύσουν.

Το νησί που δεν χρειάζεσαι πλοίο για να πας

Η Λευκάδα απέχει από την Αθήνα περίπου 4 ώρες μιας και είναι 350 χιλιόμετρα μακριά. Η απόσταση δεν είναι μεγάλη αν σκεφτείς ότι περίπου τόσο χρόνο θες με ένα συμβατικό πλοίο για ένα νησί των Κυκλάδων. Θα περάσεις από την υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου και έφτασες. Εδώ τώρα έχεις δύο επιλογές. Είτε να κινηθείς στην ανατολική πλευρά είτε στη δυτική πλευρά του νησιού. Την ανατολική επιλέγουν περισσότερο οι οικογένειες καθώς τα νερά είναι πιο ρηχά και ζεστά. Νικιάνα, Λυγιά και Νυδρί είναι μερικές πολύ καλές επιλογές για διαμονή που σου προσφέρουν τα πάντα και φυσικά παραλίες που θα αγαπήσεις, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Αν τώρα σου αρέσουν οι παραλίες που μοιάζουν με Καραϊβική τότε κινήσου προς τη δυτική πλευρά. Το Πόρτο Κατσίκι είναι σίγουρα μια από τις παραλίες που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό πριν καν φτάσεις και κοιτώντας την από ψηλά. Τα νερά της είναι γαλάζια και τα επιβλητικά βράχια της δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό. Αλλά και η παραλία Μύλος που μοιάζει με Χαβάη, όπως λένε, ή οι Εγκρεμνοί δεν πάνε πίσω. Το Κάθισμα είναι σταθερά η πρώτη επιλογή από τις παραλίες για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ. Αν επιλέξεις τη δυτική πλευρά του νησιού, τότε τα χωριά Άη Γιάννης και Τσουκαλάδες είναι πάντα στην πρώτη μας επιλογή.

Παρόλο που η Λευκάδα δεν είναι ένα μικρό νησί, δε θα ταλαιπωρηθείς με τις μετακινήσεις ενώ βρίσκεις σε κοντινή απόσταση πάντα ό,τι χρειάζεσαι. Το βράδυ μπορείς να κάνεις μια βόλτα στην πόλη της Λευκάδας η οποία δεν θα σου θυμίσει φυσικά Κυκλάδες αλλά έχει έναν όμορφο πεζόδρομο με μαγαζιά και καλό φαγητό.

Μην χάσεις

Σε όποια πλευρά κι αν επιλέξεις να μείνεις, δεν πρέπει να χάσεις ένα πράγμα. Να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα από το χωριό Εξάνθεια. Πολλοί το συγκρίνουν με της Σαντορίνης και δε θα τους αδικήσουμε… Κάνοντας διακοπές στη Λευκάδα, επίσης, θα βρεις και την Εγκλουβή, το ψηλότερο χωριό του Ιονίου το οποίο επίσης ξεχωρίζει στο νησί…

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις