ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ανοίγουν σήμερα τα περισσότερα beach bars στα παράλια της Λάρισας και της Πιερίας

Τα περισσότερα beach bars είναι έτοιμα για ξεκινήσουν σήμερα την φετινή καλοκαιρινή σεζόν στα παράλια του Νομού Λάρισας και Πιερίας.

Μια σεζόν, η οποία, ενώ ξεκινά χρονικά εγκαίρως σε σχέση με την μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε πέρυσι λόγω της πανδημίας, διαφαίνεται περίεργη καθώς οι οργανωμένες παραλίες ανοίγουν μεν, παραμένουν «σιωπηλές» δε λόγω της απαγόρευσης ύπαρξης μουσικής.

Η μουσική συνεχίζει να απαγορεύεται σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση των καταστηματαρχών και στη Λάρισα και στα παράλια, οι οποίοι αντιπροτείνουν να επιτραπεί η μουσική με συγκεκριμένα μέτρα που θα αφορούν τα ντεσιμπέλ.

Πέραν του θέματος της μουσικής, ιδιοκτήτες των beach bars παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι και δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχτούν το καλοκαίρι.

Οι ετοιμασίες την εβδομάδα που μας πέρασε σε καταστήματα εστίασης και beach bars σε Αγιόκαμπο και Πλαταμώνα ήταν πυρετώδεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζονται ακόμη, καθώς πολλοί επιχειρηματίες επέλεξαν να μην ανοίξουν ακόμη περιμένοντας την αύξηση της κίνησης που αναμένεται στις αρχές Ιουνίου.

Την εικόνα για τα παράλια του Νομού Λάρισας μας έδωσε ο κ. Δημήτρης Ηλιάδης, πρόεδρος Καταστηματαρχών Παραλιών Ν. Λάρισας. «Ο μεγαλύτερος όγκος των beach bars, που στο σύνολό τους φτάνουν τα 60, θα ανοίξει αυτό το Σαββατοκύριακο με τα απαραίτητα φυσικά μέτρα ασφαλείας που παραμένουν τα ίδια με πέρυσι. Συγκεκριμένα, επιτρέπονται δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα και ομπρέλες με 4 μέτρα απόσταση μεταξύ τους, απολύμανση πριν και μετά από κάθε χρήση, χρήση μάσκας στο προσωπικό και self tests άπαξ εβδομαδιαίως. Να αναφέρουμε ότι ο παραλιακός δρόμος του Αγιοκάμπου και της Βελίκας είναι έτοιμος. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι φέτος δε επιτρέπεται η μουσική». Τέλος, ο κ. Ηλιάδης τόνισε ότι ο Σύλλογος είναι κοντά σε κάθε καταστηματάρχη και παράλληλα πολύ αυστηρός με την τήρηση των μέτρων. «Και πέρυσι, οι παραβάσεις αφορούσαν μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν και να χαλάσουν την συνολική εικόνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr στην περιοχή του Πλαταμώνα, εκτός από τα καταστήματα μπροστά στη θάλασσα εντός του οικισμού που είναι πλήρως έτοιμα, αυτό το Σαββατοκύριακο ανοίγουν τα beach bars Αμέθυστος, Καλαμάκι και Sun Beach. Στην ακτή του Παντελεήμωνα, λειτουργεί από σήμερα η παραλία του Gallaria, η Βάρκα, το Χαλαρά και το Ναυάγιο. Η συνολική εικόνα δείχνει ότι ο Πλαταμώνας είναι έτοιμος κατά 70%, ενώ ο Παντελεήμωνας κατά το ήμισυ.

Πλέον η προσοχή όλων, καταστηματαρχών και πελατών στρέφεται στον καιρό… ο οποίος προς μεγάλη ευχαρίστηση όλων φαίνεται πως θα είναι ο κατάλληλος για να επιτρέψει πλάνα για τα πρώτα μπάνια της χρονιάς.

Ε.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες