ΛΑΡΙΣΑ

Σημαντικές δράσεις στη Θεσσαλία κατά της εμπορίας των ανθρώπων – Υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας παρουσία της Ζ. Μακρή (φωτο – βίντεο)

Για μια ξεχωριστή και μοναδική συμφωνία έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την διάρκεια της υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας για το κοινό σχέδιο δράσης για το θέμα της σωματεμπορίας το μεσημέρι της Πέμπτης.

Υπογράφηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη και του εθνικού εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, κ. Ηρακλή Μοσκώφ, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κας Ζέττας Μακρή, το Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου και την ανάληψη στοχευμένων δράσεων για την προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Για την σημαντικότητα της πρόληψης πριν οι άνθρωποι γίνουν θύματα εμπορίας, μίλησε ο κ. Μοσκώφ, αλλά και για την εκπαίδευσή τους προκειμένου να αναγνωρίζουν τα θύματα προσφέροντας βοήθεια. Υπογράμμισε επίσης την σημασία του να εκπαιδευτούν και τα παιδιά.

Η ίδια η Υφυπουργός Παιδείας, κα Ζέττα Μακρή αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλία και τον Κώστα Αγοραστό για την άμεση ανταπόκριση, επισήμανε με την σειρά της πως το πρόβλημα είναι υπαρκτό, σημαντικό και σοβαρό και πρέπει να υπάρχει σημαντική δράση για να μειωθεί.

Ο κ. Αγόραστος τέλος υπογράμμισε ότι υπάρχει σχέδιο και στρατηγική πάνω στο εν λόγω ζήτημα.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες