ΛΑΡΙΣΑ

Η Άννα Βαγενά στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα, παρευρέθηκε χτες, 19/05/21, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, για να τιμήσει τη μνήμη των μαρτυρικών 353.000Ποντίων της Γενοκτονίας.

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, η Άννα Βαγενά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τιμούμε ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού, τις 353.000 ψυχές των Ελλήνων του Πόντου, που εξολοθρεύτηκαν κατά τον διωγμό τους από τις πατρογονικές εστίες τους από τους Νεότουρκους. Στεκόμαστε σήμερα εδώ με ευγνωμοσύνη για τη συμβολή των Ποντίων στη διαμόρφωση της κοινωνικής και πολιτιστικήςταυτότηταςτης Ελλάδας. Τιμούμε την ιστορική αλήθεια και διεκδικούμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Δυστυχώς, 102 χρόνια αργότερα, διαπιστώνουμε ότι το αίμα και ο πόνος των λαών δεν έχουν διδάξει τίποτα στους ισχυρούς της γης και ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται με τρόπο τραγικό. Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε να συντελείται μία ακόμα γενοκτονία, αυτήτου παλαιστινιακού λαού. Είμαστε πάντα με το δίκιο των ανυπεράσπιστων.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες