ΛΑΡΙΣΑ

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για Επιτροπές στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Λάρισας

Στο θέμα της συγκρότησης Λυκειακών Επιτροπών και Επιτροπής Βαθμολογικού στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Λάρισας αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας.

Όπως σημειώνεται, «σε λίγες βδομάδες θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις και για την διενέργεια τους ορίζονται εξεταστικά κέντρα κάποια σχολεία καθώς και επιτροπές εξετάσεων. Η συγκρότηση των επιτροπών αυτών κατά την άποψη μας πρέπει να γίνεται με διαφάνεια και ισοτιμία και όχι μέσα σε συνθήκες που ευνοούν την «εξαγορά» συναδέλφων.

Ο κλάδος με αξιοπρέπεια συμμετέχει στη διαδικασία διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων για πολλά χρόνια έχοντας συνεχώς απέναντι του μια διοίκηση κομματικοποιημένη και στρατευμένη στο πλευρό της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας. Δυστυχώς ακόμα και μετά από αμέτρητες καταγγελίες η δημιουργία μιας υποτυπώδους διάφανης διαδικασίας παραμένει ζητούμενο.

Καλούμε την ΔΔΕ και τον ΠΔΕ να λειτουργήσουν με όρους δημοκρατίας και ισονομίας και όχι με ρουσφετολογικές λογικές. Οφείλουν να ζητήσουν προτάσεις από τα σχολεία για την συγκρότηση των : Α) Λυκειακών Επιτροπών , Β) Επιτροπή Βαθμολογικού και να σεβαστούν το αίτημα για κυκλική συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών σε αυτές ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα ευνοιοκρατίας. Πέρα από συγκεκριμένους συναδέλφους που λόγω ειδικότητας (π.χ. χειριστές VBI) είναι αναγκαίο να αποτελούν μέλη της επιτροπής , οι υπόλοιπες θέσεις πρέπει να καλύπτονται από συναδέλφους που θα εναλλάσσονται σε ένα ποσοστό τουλάχοστον 40% κάθε χρονιά. Καλούμε την διοίκηση να ζητήσει προτάσεις άμεσα αν δεν θέλει να καταγραφεί ως η πρώτη διοίκηση μετά από χρόνια που επιχειρεί να μας γυρίσει πλήρως στην εποχή του «Μαυρογυαλούρου» και του « Γκρούεζα». Ο χώρος της εκπαίδευσης έχει δεινοπαθήσει από αυτές τις λογικές και πρακτικές. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ οφείλει να παρέμβει ΑΜΕΣΑ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες