ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αγοραστός: Με σκαμπανεβάσματα η πορεία του κορωνοϊού – Πόσοι νοσηλεύονται και πόσοι βρίσκονται σ’ απομόνωση κατ’ οίκον σε Λάρισα και Θεσσαλία (φωτο – βίντεο)

Mια διαχρονική αναφορά για τον τελευταίο μήνα σε ότι αφορά την πορεία του κορωνοϊού σε όλη τη Θεσσαλία έκανε το μεσημέρι της Τρίτης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα.

Τόνισε δε, πως ο ιός είναι εδώ και είναι ύπουλος και πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε μέχρι να πετύχουμε ανοσία, ενώ βάσει αριθμών σημείωσε ότι στη Θεσσαλία τον τελευταίο μήνα τα κρούσματα έχουν σκαμπανεβάσματα:

Συγκριμένα επισήμανε τα εξής:

«Μια εβδομάδα πριν την Μ. Εβδομάδα δηλαδή από 19-25 Απριλίου σε όλη τη Θεσσαλία είχαμε 1374 κρούσματα. Από 26/4 έως 2 Μαΐου, είχαμε 1048 κρούσματα. Την εβδομάδα 3/5 – 9/5 είχαμε 1136 κρούσματα και την τελευταία εβδομάδα 10-16 Μαΐου είχαμε 1349 κρούσματα.

Άρα ο κορωνοϊός στη Θεσσαλία έχει σκαμπανεβάσματα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες όσοι νοσηλεύονται παραμένουν σταθεροί στα 240 άτομα. Την τελευταία εβδομάδα 1109 άτομα νοσηλεύονται στα σπίτια, ενώ την προηγούμενοι ήταν 896 και την προ προηγούμενη 850.

Βλέπουμε ότι υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Μαγνησία και Σποράδες.

Χρειάζεται επομένως μεγάλη προσοχή με τα όπλα που έχουμε το εμβόλιο και την μάσκα. Επίσης καλή προσωπική υγιεινή. Μόνο έτσι θα επανέλθουμε στην φυσική ισορροπία της κοινωνίας.

Να μην εφησυχάζουμε για να υπάρξει ανοσία στην κοινωνία. Ο κορωνοϊός δεν έφυγε είναι εδώ και είναι ύπουλος».

Τα κρούσματα σε αριθμούς τον τελευταίο μήνα στις πρωτεύουσες της Θεσσαλίας:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες