ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: 44χρονη γέννησε δίδυμα αγοράκια μετά από σοβαρή περιπέτεια υγείας

Θετική έκβαση είχε η περιπέτεια υγείας μίας 44χρονης γυναίκας από τον Βόλο, η οποία βρισκόταν σε δίδυμη κύηση. Πριν λίγες ημέρες έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα αγοράκια. Η γυναίκα είχε λιποθυμήσει μέσα στο σπίτι της στον Βόλο, είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο και νοσηλευόταν σε καταστολή καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. Όπως ανακοινώθηκε από το ΙΑΣΩ, τόσο η ζωή της γυναίκας όσο και των νεογνών βρίσκονταν σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από τον θεράποντα ιατρό τον Dr. Γεώργιο Σταματίου, μαιευτήρα – γυναικολόγο, πρόεδρο του Ομίλου ΙΑΣΩ, με την υποστήριξη της επιστημονικής ομάδας της ΜΕΘ καθώς και όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μαιευτήριο, ασθενής 44 ετών με δίδυμο κύηση ενώ διένυε την 21η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, διακομίσθηκε στις 3/2/2021 στη ΜΕΘ του ΙΑΣΩ, μέσω ΕΚΑΒ για μαιευτική και γυναικολογική παρακολούθηση. Η ασθενής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Λαμίας διασωληνωμένη σε μηχανική αναπνοή λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας από τις 16 Ιανουαρίου (19 εβδομάδων).

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο ΙΑΣΩ με τη συμβολή της νευροχειρουργικής ομάδας του νοσοκομείου και με τη βοήθεια των ιατρών της ΜΕΘ υπό τη διεύθυνση του κ. Αλοΐζου παρουσίασε σταδιακή βελτίωση νευρολογικά ενώ η παρακολούθηση της κύησης συνεχίστηκε με ομαλή πορεία και υπερηχογραφικό έλεγχο ανά εβδομάδα.

Η ασθενής παρέμεινε στη ΜΕΘ συνολικά για 22 ημέρες και αποδεσμεύθηκε από τη μηχανική αναπνοή με καλή οξυγόνωση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε καλή γενική κατάσταση και ικανοποιητικό επίπεδο συνείδησης στον νοσηλευτικό όροφο για συνέχιση της νοσηλείας της. Στις 10 Μαΐου και ενώ βρισκόταν στην 35η εβδομάδα κύησης υποβλήθηκε σε καισαρική τομή όπου και έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα αγοράκια.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες