ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Γαλλίας: Τρομερή νίκη του Miller στο Le Mans

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο καιρός έπαιξε τα δικά του παιχνίδια στην πίστα του Le Mans στη Γαλλία το μεσημέρι της Κυριακής στον αγώνα MotoGP. Ο αγώνας ήταν flag-to-flag με τους αναβάτες να αλλάζουν μοτοσικλέτα λόγω της βροχής που ξεκίνησε λίγους γύρους μετά την εκκίνηση του αγώνα. Στις βρόχινες συνθήκες τον πρώτο λόγο είχε ο Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati.

Ο Αυστραλός τα έκανε σχεδόν όλα σωστά στον αγχωτικό αγώνα, ήταν γρήγορος στο πρώτο κομμάτι του αγώνα στο στεγνό, έκανε σωστά την αλλαγή μοτοσικλέτας παρά το γεγονός ότι έκανε ένα μικρό λάθος πριν μπει στα pit και στο βρεγμένο απλά η απόδοσή του ήταν εκπληκτική. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Αυστραλό της Ducati ο οποίος πλέον βρίσκεται στη 4η θέση της βαθμολογίας.

Πρώτος πάλι στη βαθμολογία ο Fabio Quartararo με έναν βαθμό διαφορά από τον Bagnaia.

Δύο φορές έπεσε ο Marquez!

Πολύ δυνατό αγώνα πραγματοποίησε ο Johann Zarco με την Pramac Ducati. Ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε τις βρόχινες συνθήκες, οδήγησε επιθετικά και ανταμείφθηκε με μια δεύτερη θέση μέσα στην πατρίδα του. Την καλή μέρα για τους Γάλλους ολοκλήρωσε η 3η θέση του Fabio Quartararo με την εργοστασιακή Yamaha, ο οποίος ταυτόχρονα πήρε ξανά την πρώτη θέση στη βαθμολογία μετά το τέλος του GP της Γαλλίας για έναν βαθμό από τον Pecco Bagnaia.

Στην εξάδα βρέθηκαν οι Bagnaia (Ducati), Petrucci (KTM) και Alex Marquez (Honda), ενώ στους δέκα πρώτους βρέθηκαν οι Nakagami (Honda), Pol Espargaro (Honda), Lecuona (KTM) και Vinales (Yamaha). Πτώσεις σημείωσαν οι δύο αναβάτες της Suzuki, Joan Mir και Alex Rins, ο Aleix Espargaro με την Aprilia και ο Marc Marquez με τη Repsol Honda. Ο Ισπανός μάλιστα έπεσε από την πρώτη θέση στο πρώτο κομμάτι του βρόχινου αγώνα, αλλά κατάφερε να συνεχίζει. Ακόμα και τότε είχε καλό ρυθμό, αλλά έπεσε για δεύτερη φορά και εγκατέλειψε απογοητευμένος τον αγώνα.

Επόμενος αγώνας είναι στο τέλος Μαΐου στην πίστα Mugello της Ιταλίας.

Αποτελέσματα αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Γαλλίας: Η pole position στον Quartararo με Yamaha

Η Yamaha στηρίζει τον Βασίλη Παντελεάκη

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις