ΛΑΡΙΣΑ

Στα αντιπλημμυρικά έργα στο Μ. Ευϋδριο ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου

Τα εν εξελίξει έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Ενιπέα, επιθεώρησε χθες Παρασκευή ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Γούσια. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευϋδρίου κ. Νίκος Γούσιος.

Το έργο συνολικού κόστους 221.387,63 ευρώ προβλέπει την αποκατάσταση των υδραυλικών υποδομών, αλλά και τη δημιουργία νέων στις Τοπικές Κοινότητες Μεγάλου και Μικρού Ευυδρίου, Πολυνερίου και Πυργακίων.

Υλοποιούνται διανοίξεις υφιστάμενων αποστραγγιστικών καναλιών, νέων όπου κρίθηκε σκόπιμο από τη μελέτη, αποστραγγιστικών φρεατίων και άλλων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε πως «τα πρωτοφανή ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου άφησαν πίσω τους τεράστια προβλήματα στην επαρχία μας. Με σχέδιο και σε αγαστή συνεργασία με την πολιτεία όμως, μετατρέπουμε αυτή την κρίση σε ευκαιρία. Μία ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό δίχτυ αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές του δήμου μας που κινδυνεύουν σε ενδεχόμενο αντίστοιχο φαινόμενο με τον «Ιανό». Οι εργασίες εξελίσσονται με κανονικούς ρυθμούς ώστε να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο φθινόπωρο και τον χειμώνα».

Βάσει της συμβατικής υποχρέωσης το συγκεκριμένο έργο έργο θα υλοποιηθεί πλήρως περί τα μέσα του ερχόμενου καλοκαιριού.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις