ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Με λαμπρότητα και μηνύματα αισιοδοξίας για την πανδημία, γιόρτασε η Λάρισα τον Πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο (φωτό – βίντεο)

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα αλλά και αισιόδοξα μηνύματα για το τέλος της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου.

Στο φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, στην πανηγυρική δοξολογία χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και Άρτης Καλλίνικος.

Το παρόν έδωσε σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, καθώς και η πρώην υπουργός και αδελφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη.

Πλήθος πιστών παρά τη βροχή βρίσκονταν εκτός του Ιερού Ναού από το πρωί για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν.

Στον εξώστη του Ναού βρέθηκε η Φιλαρμονική της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Λάρισας, η οποία παιάνισε τον εθνικό ύμνο με τη λήξη της δοξολογίας.

Δείτε βίντεο:

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, αναφέρθηκε στην πανδημία, ζητώντας από τους πολίτες να δείξουν προσοχή και στο προσεχές διάστημα ενώ συνεχάρη τους ιερείς για την τήρηση των μέτρων όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα του Πάσχα.

Δείτε αναλυτικά τι είπε:

Δείτε τι δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη:

Δείτε τι δήλωσε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός:

Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης:

Δείτε τι δήλωσε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης:

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες