ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έφυγε από τη ζωή ο Λαρισαίος συγγραφέας, δημοσιογράφος και ποιητής Άγγελος Πετρουλάκης

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, ο Λαρισαίος συγγραφέας, δημοσιογράφος και ποιητής Άγγελος Πετρουλάκης, ο οποίος έδινε άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε το 1952 στη Λάρισα. Γυναίκα του η Μαίρη, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά: Τη Χριστίνα, τον Πέτρο και τον Ιωάννη.

Από το 1971 ως το 1996 (που παραιτήθηκε), υπηρέτησε στην Ελληνική Χωροφυλακή και την Ελληνική Αστυνομία. Τμήμα της ζωής του εκείνης της περιόδου καταγράφεται στο μυθιστόρημά του «Μου πες να κουρευτώ και κουρεύτηκα».

Η σχέση του με τη δημοσιογραφία ξεκινά το 1967, όταν δειλά–δειλά, ως μαθητής του Γυμνασίου, αρχίζει να γράφει σημειώματα, σχόλια, άρθρα στις τοπικές εφημερίδες της Λάρισας. Από το 1982 και μέχρι το 1986 κρατά με ψευδώνυμο το χρονογράφημα της Α’ σελίδας στην τοπική εφημερίδα της Λάρισας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Συνεχίζεται να εργάζεται στον ίδιο δημοσιογραφικό οργανισμό ως αρχισυντάκτης πλέον του μηνιαίου περιοδικού «Θεσσαλικές Επιλογές».

Η σχέση του με τη λογοτεχνία ξεκινά επίσης το 1967 δημοσιεύοντας ποιήματα στο λογοτεχνικό περιοδικό της Λάρισας «Προσανατολισμοί».

Το 1981 κυκλοφόρησαν από τις «Εκδόσεις Δεδεμάδη» εφτά τομίδια με διηγήματα και νουβέλες του, που είχαν βασιστεί στα εγκληματολογικά αρχεία και χρονικά της Ελληνικής Χωροφυλακής της 25ετίας 1955-1980, με το γενικό τίτλο «Εγκλήματα στην Ελλάδα».

Έχει εκδώσει επίσης: «ΛΟΓΟΣ πρώτος»–ποίηση (1981), «ΛΟΓΟΣ δεύτερος»–ποίηση (1984), «ΛΟΓΟΣ τρίτος»–ποίηση (1999), «ΛΟΓΟΣ και αιτία για ένα ταξίδι»–ποίηση (2001), «ΛΟΓΟΣ και αιτία για μια σιωπή»–ποίηση (2001), «Μου πες να κουρευτώ και κουρεύτηκα»–μυθιστόρημα–Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (2002), «Κρυφοί έρωτες»–μυθιστόρημα–Εκδόσεις ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ (2004).
Ήδη βρίσκεται στην έκδοση ενός νέου μυθιστορήματος.

Έχει γράψει τα κείμενα του φωτογραφικού λευκώματος «Μικρά αντίο» του καρδιοχειρουργού Σωτήρη Πράπα (Εκδόσεις Καστανιώτης).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις