ΑΕΛ

Αποχαιρέτησε με νίκη

Με γκολ των Ακούνια (22′), Κολομπίνο (38′), η ΑΕΛ νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Αλκαζάρ», στη «σκιά» της καταγγελίας Κάστρο για εναντίον του ρατσιστικό σχόλιο από τον Μπέρτο.

Σε ένα ματς που δεν είχε κανένα βαθμολογικό κίνητρο, καθώς η ΑΕΛ ήταν και μαθηματικά υποβιβασμένη και ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε σωθεί, οι «βυσσινί» επικράτησαν με 2 – 0, με το επεισόδιο του Μπέρτου με τον Κάστρο να επισκιάζει τα πάντα. Ο αρχηγός της ομάδας των Ιωαννίνων διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Μανούχο για ρατσιστική επίθεση από τον αντίπαλό του, ενώ κατά την διάρκεια του αγώνα οι Ηπειρώτες έβγαλαν ανακοίνωση τονίζοντας πως θα κυνηγήσουν την υπόθεση αυτή.

Ξεκίνημα με ένταση και καταγγελία για ρατσιστική επίθεση

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, μια αρχή που μόνο καλή δεν μπορείς να την πεις. Και δεν μπορείς να την πεις γιατί μόλις στο 7′ είχαμε το επεισόδιο που επισκίασε όλο τον αγώνα. Συγκεκριμένα μετά από μια διακοπή του αγώνα και αντεγκλήσεις ανάμεσα στον Μπέρτο της ΑΕΛ και τον Κάστρο του ΠΑΣ Γιάννινα, ο αρχηγός του «Άγιαξ» έγινε έξαλλος και φάνηκε να αποχωρεί από το γήπεδο. Αμέσως συμπαίκτες και αντίπαλοί έπεσαν πάνω του να τον μεταπείσουν με τον Κολομβιανό να είναι συνεχίζει την έντονη αντίδρασή του με τον τηλεοπτικό φακό να μαρτυρά πως κάτι σοβαρό συνέβη.

Ο Κάστρο πλησιάζοντας τον πάγκο της ομάδας του φέρεται να είπε στους ανθρώπους του ΠΑΣ Γιάννινα ότι δέχτηκε ρατσιστικό χαρακτηρισμό από τον Μπέρτο. Τελικά μετά από διακοπή αρκετών λεπτών κι αφού όλοι… έπεσαν πάνω στον αρχηγό των Ηπειρωτών μεταπείστηκε και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Μάλιστα όπως μεταφέρθηκε από την μετάδοση της Nova ο διαιτητής Μανούχος πλησίασε τον Κάστρο και φέρεται να του είπε ότι ο Μπέρτος του ζητά συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά.

Ο Ακούνια άνοιξε το σκορ με την «βοήθεια» του VAR

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα του αγώνα, βρέθηκαν κοντά στο γκολ σε κάποιες φάσεις και κατάφεραν στο 23′ να ανοίξουν το σκορ. Ο Κολομπίνο βρήκε εξαιρετικά τον Ακούνια, αυτός πλάσαρε τον Λοντίγκιν στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά μετά την εξέταση του VAR μέτρησε κανονικά και σωστά μέτρησε γιατί ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής δεν ήταν σε αντικανονική θέση.

Γκολάρα Κολομπίνο και τέλος στο ματς

Οι Γιαννιώτες αντέδρασαν και με τον Πίρσμαν προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά την κεφαλιά που έκανε, έδιωξε πάνω στην γραμμή η άμυνα των «βυσσινί». Επτά λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Κολομπίνο με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2 – 0 και ουσιαστικά έδωσε τέλος στο ματς.

Στο δεύτερο καλύτερος ο ΠΑΣ αλλά ως εκεί

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είδαμε κάτι φοβερό. Η ΑΕΛ κατάφερε να κρατήσει με άνεση το μηδέν πίσω, δεν βγήκε μπροστά πολλές φορές, ενώ από την πλευρά του ΠΑΣ έδειχνε να έχει τον έλεγχο, αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει τους γηπεδούχους. Έτσι το 2 – 0 έμεινε ως το τέλος, με την ΑΕΛ να τερματίζει στην τελευταία θέση με 27 βαθμούς και τον ΠΑΣ να έχει 35 και με ένα ματς λιγότερο που αν το κερδίσει τον ανεβάζει στην 8η θέση.

Οι Συνθέσεις

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σουλούκος, Μπέρτος, Χουσίνο, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι (64’ Μαϊδανός), Κολομπίνο, Ηλιάδης, Γρηγορόπουλος (90’ Χαλάτσης), Νικολιάς, Ακούνια (90’ Δάκτυλας), Πινακάς (78’ Ντουρμισάι).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Πανουργιάς (75’ Γροσδάνης), Κάστρο, Παμλίδης, Πήλιος (65’ Ελευθεριάδης), Κρίζμαν, Λώλης (83’ Τριάδης).

Πηγή: arenalarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις