ΛΑΡΙΣΑ

Ο χαιρετισμός της διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στο Πανθεσσαλικό Μαθητικό e -Συνέδριο

Στο πλαίσιο της δράσης «Το  1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών» που πραγματοποιήθηκε από την  Περιφερειακή  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας-Κισσάβου, Μακρινίτσας, Μουζακίου, Περτουλίου-Τρικκαίων, η Διευθύντρια ΠΕ Λάρισας Αικατερίνη Καραγιώργου, απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό.

 «Διευθυντές και Προϊστάμενοι Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

Εξαιρετικοί συνάδελφοι-ισσες εκπαιδευτικοί,

Γονείς και Κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας,

Αγαπητά μου παιδιά,

Το νόημα της νίκης των Ελλήνων στην Επανάσταση του 1821 είναι αιώνιο και οικουμενικό, είναι η κατίσχυση των λίγων έναντι των πολλών.Από τις αξίες εκείνου του αγώνα για την ελευθερία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, την ανεξαρτησία αντλούμε έμπνευση και δύναμη για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Σήμερα, προσεγγίζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ως μια προσπάθεια αξιοποίησης της ιστορικής εμπειρίας και τα διδαγμάτων της, ως οδηγός για το μέλλον μας καθώς η καλλιέργεια του πνεύματος και η παιδεία συγκροτούν την εθνική μας ταυτότητα και ενότητα.

Η αγωγή των παιδιών μας είναι η καλύτερη εγγύηση για την ελευθερία και την ευημερία της δημοκρατίας μας. Και αυτό θα επιτευχθεί με τον σεβασμό που αρμόζει στην ιστορική μας κληρονομιά και σε εκείνους που της έδωσαν υπόσταση.

Αυτό το πνεύμα διέπει και την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η οποία υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ, με τους συνεργαζόμενους φορείς της Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργάνωσε το Μαθητικό e-Συνέδριο “Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών”, προσφέροντας, εκτός από την πολύτιμη εμπειρία συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών μας σε αυτό, ευκαιρίες ανάδειξης των ικανότητων, των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, ευκαιρίες για ερευνητικές, πρωτότυπες και δημιουργικές συνθέσεις εργασιών  καθιστώντας τους, παράλληλα, κοινωνούς ενός ιστορικού φορτίου τεράστιου, ενισχύοντας την ιστορική τους σκέψη και την ελληνική τους συνείδηση.

Σήμερα, η μαθητική και γενικότερα η εκπαιδευτική κοινότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, προοιωνίζεται ότι θα απαντήσει με επιτυχία στην πολλαπλή επιταγή που συνδέεται με τον εορτασμό της εθνικής μας παλιγγενεσίας, την καλλιέργεια της ιστορικής αυτογνωσίας και της εθνικής μνήμης.

Ευχαριστώ και συγχαίρω προσωπικά και εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας όλους όσους εργάστηκαν μαθητές-τριες και εκπαιδευτικούς και συνέβαλαν καίρια στην υλοποίηση αυτού του Μαθητικού Συνεδρίου. Τη μέρα αυτή, όμως, το κύριο λόγο έχουν τα παιδιά και οι εξαίρετοι εκπαιδευτικοί μας, οι οποίοι είναι και οι πρωταγωνιστές του. Και πάλι συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες