ΛΑΡΙΣΑ

ΕΚΛ: Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο στο κέντρο της Λάρισας

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο» και βασικό αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και πορεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην κεντρική πλατεία και τους δρόμους της πόλης.

Όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, «τώρα πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση. Τώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να μας πάει 100 χρόνια πίσω. Την στιγμή που βιομήχανοι, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες αυξάνουν τα κέρδη τους μέρα με την μέρα, θέλουν εμείς να βυθιστούμε σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια. Να δουλεύουμε περισσότερο και να πληρωνόμαστε λιγότερο! Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα!

Εμείς έχουμε υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, το 8ωρο και τα δικαιώματα, να το παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας. Εκπροσωπούμε το δίκιο των πολλών, της εργατικής τάξης. Εμείς παράγουμε τα κέρδη τους, εμείς είμαστε αυτοί που οικοδομούμε το μέλλον, εμείς είμαστε που τραβάμε την κοινωνία μπροστά. Δε θα αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας!

Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα – Να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο

Τώρα είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουν μαζικά ενιαία αγωνιστική απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχονται από τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους.

Απαιτούμε :

  • Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.
  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες