ΕΛΛΑΔΑ

Οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία με την… απορία: «Πότε κλείνουμε για καλοκαίρι;»

Το σώμα στο σχολείο, το μυαλό στις διακοπές

Επέστρεψαν χθες, Δευτέρα στα σχολεία οι μαθητές των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, με θερμοκρασίες καλοκαιριού, με μάσκες στο πρόσωπο, με τα αποτελέσματα των self test ανά χείρας, με ζήλο για να βρεθούν με τους φίλους τους στην αυλή, αλλά και με… ξεκαρδιστικά ερωτήματα.

Δύο περίπου μήνες από το κλείσιμο λόγω σεισμών και κορονοϊού, οι μαθητές της Λάρισας καλούνται να επιστρέψουν στην παλιά κλασσική διαδικασία εκπαίδευσης. Σαν άλλη όμως πρώτη ημέρα της σχολικής σεζόν καταγράφηκαν και περίεργα περιστατικά από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Περιστατικά που παρουσιάζει το Larissanet.gr και περιγράφουν ενδεικτικά το κλίμα της εποχής και τα δεδομένα των συνθηκών.

«Κάνατε όλοι το self test παιδιά μου;»

«Εγώ κυρία δεν το έκανα. Να και το χαρτί μου»

Ακούστηκε σε νηπιαγωγείο της πόλης. Μόνο που όταν πήρε το χαρτί στα χέρια της η κυρία είδε πως υπήρχε η ένδειξη ότι όχι μόνο το έκανε αλλά πήγαν όλα καλά. Ποιόν να πιστέψει όμως η κυρία; Αποφάσισε να πιστέψει τη μαμά.

«Καλώς σας βρήκα παιδιά μου»

«Καλώς σας βρήκαμε κυρία. Ξέρετε πότε θα κλείνουμε για καλοκαίρι;»

Τα παιδιά ασυγκράτητα με τον καιρό έξω να θυμίζει καλοκαίρι δεν σκέφτονται τίποτα άλλο πλέον εκτός από τα μπάνια στις παραλίες. Ήδη βέβαια αρκετά έχουν μετρήσει και βουτιές αλλά και… παγωτά.

«Κύριε τώρα εμείς είμαστε ακόμα Δευτέρα δημοτικού;» ρωτούσε επίμονα ένα πρωτάκι καθώς θεωρούσε πως μετά τις διακοπές αλλάζει και τάξη.

«Τα παιδιά φάνηκαν μουδιασμένα σ’ αυτήν την πρώτη ημέρα. Είναι όλα περίεργα σαν δεδομένα και συνθήκες και το μόνο που περιμένουμε είναι να ολοκληρωθεί κι αυτήν η σεζόν με τις μικρότερες απώλειες. Ας είναι τουλάχιστον η τελευταία που διεξάγεται με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο» εξηγεί εκπαιδευτικός στο Larissanet.gr κάτι που φυσικά βρίσκει σύμφωνους αν μη τι άλλο και τους περισσότερους γονείς που είδαν την καθημερινότητά στο σπίτι να αλλάζει τελείως.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις