ΛΑΡΙΣΑ

Κατασκευάζονται υπόγειοι αγωγοί άρδευσης στον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου – Υπέγραψε την σύμβαση ο Κ. Αγοραστός (φωτο – βίντεο)

Υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης στον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου (Αμπελώνα)ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ένα έργο προϋπολογισμού 1.966.200.00 ευρώ. Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με συγχρηματοδότηση από το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ TAMΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Γ.Τ.ΑΑ).

Το έργο αφορά την κατασκευή υπόγειων αγωγών Τ.Ο.Ε.Β. στο Μάτι Τυρνάβου Ν. Λάρισας», θα κατασκευαστεί στο Δημοτικό διαμέρισμα, Αμπελώνα της Κτηματικής περιοχής του Τ.Ο.Ε Β. Μάτι Τυρνάβου και περιλαμβάνει:

Α. Τη προμήθεια και τοποθέτηση:

-13.300μ.μ. υπόγειων πλαστικών αρδευτικών αγωγών από σκληρό PVC 12.5 aτm.

-των απαραίτητων υδροληψιών διπλού ή ενός στομίου

-τις συσκευές ασφαλείας του δικτύου.

Β. Την αντικατάσταση δέκα (10) αντλητικών συγκροτημάτων (κατακόρυφου άξονα), λόγω παλαιότητας, με νέα υποβρύχια, σε δέκα υφιστάμενες γεωτρήσεις.

Γ. Την αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών πινάκων με νέους ηλεκτρικούς πίνακες INVERTER, που αφορούν τα ανωτέρω αντλητικά συγκροτήματα, για εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, καλύτερη λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων και ασφάλεια αυτών.

Το υπόγειο αρδευτικό δίκτυο που θα κατασκευασθεί θα αντικαταστήσει το επιφανειακό δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β. με σκοπό τη μείωση απώλειας νερού από το επιφανειακό δίκτυο.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστού και του προέδρου ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου κ. Σ. Τσιουφα:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες