ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κορωνοϊός: Δείτε πόσα self-tests βγήκαν θετικά σήμερα στα σχολεία της Λάρισας

Πρώτη ημέρα σήμερα Δευτέρα της επιστροφής των Λαρισαίων μαθητών των Γυμνασίων και των Δημοτικών στα σχολεία με την διαδικασία των self tests.

Κατά τις πληροφορίες του onlarissa.gr σε ότι αφορά τους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Δημοτικά Σχολεία)  της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, βρέθηκαν θετικοί: ένας μαθητής, ένας εκπαιδευτικός και ένας σχολικός τροχονόμος. Μεμονωμένες ήταν οι περιπτώσεις που μαθητές δεν είχαν κάνει το self test και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Αντιστοίχως στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια – Λύκεια) τα νούμερα ήταν μεγαλύτερα, καθώς θετικοί στον covid 19 βρέθηκαν 60 μαθητές και τέσσερις εκπαιδευτικοί. Τέλος, κανείς μαθητής της Δευτεροβάθμιας, δεν μετέβη στο σχολείο του χωρίς να έχει κάνει την διαδικασία του self test.

Υπενθυμίζεται πως τα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες