Life & Style

Η βασίλισσα Ελισάβετ λάνσαρε τη δική της μπύρα από το κτήμα της στο Σάντριγχαμ

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ωστόσο ότι η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ έχει εγκρίνει την πώληση μίας σειράς μπύρας που παρασκευάζεται από καλλιέργειες στο κτήμα της Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ.

Οι μπύρες, όπως εξηγεί το People, πωλούνται στο κατάστημα δώρων του Σάντριγχαμ προς 5,5 δολάρια το μπουκάλι των 500 ml. Διατίθενται σε δύο ποικιλίες, μία παραδοσιακή αγγλική bitter, και μία πιο δυνατή χρυσή IPA (είδος μπύρας απαλού χρώματος παρόμοιας με την bitter, συνήθως με περιεκτικότητα σε αλκοόλ και λυκίσκο υψηλότερη από τον μέσο όρο) η οποία περιγράφεται από το κατάστημα ως «μοναδικά φυσική».

Οι μπύρες παράγονται από την ζυθοποιία Barsham στο Νόρφολκ χρησιμοποιώντας βιολογικό κριθάρι Laureate Spring που καλλιεργείται στην κυματιστή γη του Σάντριγχαμ, τα μπουκάλια φέρουν το όνομα του Σάντριγχαμ και στην ετικέτα πρωταγωνιστούν οι εικόνες ενός λαγού και ενός φασιανού.

«Παρασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Κτήμα Σάντριγχαμ», αναγράφεται στην ετικέτα και τονίζεται: «Το κτήμα Σάντριγχαμ είναι ένα καταφύγιο άγριας φύσης για φασιανούς, λαγούς, κουκουβάγιες και πολλά άλλα είδη που ευδοκιμούν στους οικοτόπους του δάσους και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων».

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ βάζει το χέρι της στην παραγωγή αλκοόλ καθώς το κατάστημα δώρων του κτήματος πωλεί και το δικό του Celebration Gin που παρασκευάζεται σε αποστακτήριο στο κτήμα.

Επίσης, το 2020 το παλάτι του Μπάκιγχαμ κυκλοφόρησε επίσης το δικό του τζιν φτιαγμένο από υλικά που βρέθηκαν στην πίσω αυλή του σπιτιού της Βασίλισσας στο Λονδίνο.

Πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησε μίας νέας ποικιλίας τζιν που έχει αποσταχθεί έχοντας χρησιμοποιηθεί το κλασικό τζιν του Μπάκιγχαμ με αναμεμειγμένο με «ολόκληρα αγριοδαμάσκηνα που έχουν μαζευτεί με το χέρι», αναφέρει ανακοίνωση από το παλάτι. Σύμφωνα με αυτή, η συλλογή φρούτων που έχουν μαζευτεί με το χέρι από θάμνους στο Blackthorn δίνει στο τζιν «μια μοναδική και έντονη γεύση φρούτων».

Για το το τζιν που κοστίζει 41 δολάρια το μπουκάλι, δίνονται επίσης και συμβουλές ως προς το σερβίρισμα. Σύμφωνα με αυτές συστήνεται ένα μέρος τζιν με αγριοδαμάσκηνα σε ένα ποτήρι το οποίο στη συνέχεια συμπληρώνεται με σαμπάνια ή αφρώδες κρασί και γαρνίρεται με φρέσκα μούρα ή μία φλούδα πορτοκαλιού.

Οι πιθανότητες μάλιστα να το δοκιμάσει και η ίδια η βασίλισσα είναι πολλές καθώς σύμφωνα με πρώην σεφ του παλατιού η Ελισάβετ φέρεται να απολαμβάνει καθημερινά κοκτέιλ τζιν και Dubonnet με μια φέτα λεμονιού και πολύ πάγο λίγο πριν το μεσημεριανό γεύμα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις