ΚΟΣΜΟΣ

Φάλαινα παγιδεύτηκε στον Τάμεση: Αγωνιώδεις προσπάθειες να βρει τον προσανατολισμό της

Οι Βρετανοί διασώστες απελευθέρωσαν σήμερα το πρωί μια νεαρή φάλαινα, που είχε αποκλειστεί στον Τάμεση, όμως εκείνη δεν κατάφερε να φύγει, καθώς ανέβηκε ξανά τον ποταμό αντί να βγει στα ανοικτά.

Η ρυγχοφάλαινα, με μήκος 3-4 μέτρα, εντοπίστηκε χθες στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Ανήσυχος για πιθανό τραυματισμό της, ένας κτηνίατρος εξέτασε και φρόντισε το κητοειδές, πριν από την επέμβαση του Royal National Lifeboat Institute (RNLI), μια επιχείρηση που χαιρέτισαν ζητωκραυγάζοντας εκατοντάδες θεατές.

Γύρω στη 01.00 το πρωί οι ομάδες του RNLI, πυροσβέστες του Λονδίνου και της υπηρεσίας διάσωσης της θαλάσσιας ζωής κατάφεραν να απελευθερώσουν τη φάλαινα, με τη βοήθεια ενός φουσκωτού πλωτήρα.

Εκείνη, ωστόσο, κατάφερε να διαφύγει, την ώρα που οι διασώστες «την οδηγούσαν σε ένα βαθύτερο σημείο του ποταμού», εξήγησε σήμερα μια εκπρόσωπος τύπου του RNLI, επισημαίνοντας πως το μικρό θηλαστικό «επιδείκνυε ανησυχητική συμπεριφορά», σε σημείο που οι «ειδικοί, οι οποίοι ήταν παρόντες, φοβούνται πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση».

Έκτοτε, το κητοειδές εθεάθη, αρχικά, το πρωί να κατευθύνεται προς τα ανατολικά και τη Βόρεια Θάλασσα. Όμως, άλλοι μάρτυρες περιγράφουν ότι ανέβαινε το ρεύμα.

Είναι ένα «περιστατικό πολύ σπάνιο και ασυνήθιστο», εκτιμά ο επιπυραγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λονδίνου Γκλεν Νικολαϊδης.

«Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν αντικρίσαμε το καημένο το θηλαστικό, δεν συμβαίνει καθημερινά κάτι σαν κι αυτό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζέικ Μάνκετο, ηλικίας 20 ετών, ένας κάτοικος της περιοχής.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις