ΛΑΡΙΣΑ

Μπίζιου: «Δημιουργούμε σύγχρονους και ασφαλείς χώρους άθλησης»

Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού κου Λευτέρη Αυγενάκη στη Λάρισα για τους αγώνες του προκριματικού ομίλου του Ευρωβόλεϊ 2021 που “φιλοξένησε” η πόλη μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αρχικά θέλω να συγχαρώ τις κυρίες της εθνικής μας ομάδας που κατέκτησαν την πρώτη θέση και ταυτόχρονα την πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωβόλεϊ 2021 και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στη συνέχεια των προσπαθειών τους.

Η Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός σηματοδοτεί την υλοποίηση ενός έργου που θα αναβαθμίσει πλήρως τις αθλητικές υποδομές του γηπέδου του Αλκαζάρ αλλά και του Βοηθητικού Σταδίου. Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει νέα πνοή στον κλασικό αθλητισμό της πόλης και του νομού. Το Αλκαζάρ θα γίνει ένα σύγχρονο Προπονητήριο – Προθερμαντήριο και Κέντρο Στίβου, με δυνατότητα διοργάνωσης αγώνων διεθνούς εμβέλειας.

Έργα αθλητικής υποδομής δρομολογούνται επίσης στους Δήμους Τυρνάβου, Αγιάς, Φαρσάλων, Τεμπών Ελασσόνας και Κιλελέρ. Με τη συνεργασία των τοπικών φορέων δημιουργούμε σύγχρονους και ασφαλείς χώρους άθλησης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο αθλητισμός είναι διέξοδος και διασκέδαση και οι υποδομές πρέπει να εξυπηρετούν τους επαγγελματίες αθλητές, τους μαθητές, τους ηλικιωμένους και όσους αγαπούν τα σπορ.

Ο νομός της Λάρισας έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα σε αθλήματα όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το στίβο, το τένις και πολλά άλλα και του αξίζει να διαθέτει υποδομές σύγχρονων προδιαγραφών που θα ενισχύσουν τόσο την καλλιέργεια του αθλητισμού υψηλών επιδόσεων αλλά και θα προσελκύσουν τους πολίτες στον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους σχεδιάζουν και υλοποιούν έργα που στηρίζουν την αθλητική ανάπτυξη του νομού».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες