ΛΑΡΙΣΑ

«Αργά» και «βασανιστικά» υποχωρούν τα κρούσματα στη Λάρισα – «Καρδιογράφημα» τριών εβδομάδων με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Με αργούς και βασανιστικούς ρυθμούς δείχνουν να υποχωρούν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρισα, με βάση τα ημερήσια στοιχεία του ΕΟΔΥ, τουλάχιστον για τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Αυτή η εξέλιξη αφήνει μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας, μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα που οι καταγραφές κινούνταν σταθερά κοντά στην περιοχή των 100 νέων κρουσμάτων ανά ημέρα στην περιφερειακή ενότητα.

Πηγή: ΕΟΔΥ, επεξεργασία OnLarissa.gr (σ.σ. στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι καταγραφές που ανακοινώνονται Κυριακές & Δευτέρες, καθώς τότε πραγματοποιούνται λιγότεροι έλεγχοι, εξαιτίας των αργιών που προηγούνται -το ίδιο ισχύει και για την Τρίτη, 4 Μαϊου 2021).

Θα πρέπει να επισημανθεί, ωστόσο, ότι τα στοιχεία αυτά δεν αποτυπώνουν την ενδεχόμενη εικόνα από τις πασχαλινές γιορτές, ούτε από την επαναλειτουργία της εστίασης, καθώς θα χρειαστούν κάποιες ημέρες ακόμη για να φανούν τυχόν επιπτώσεις -οι ειδικοί παραμένουν επιφυλακτικοί και σε εγρήγορση, αναμένοντας ακριβώς αυτά τα νέα δεδομένα.

Η συνολική εικόνα θα είναι πιο ολοκληρωμένη, το επόμενο διάστημα, σε συνδυασμό με το εμβολιαστικό πρόγραμμα που «τρέχει» με πολύ γρήγορους ρυθμούς στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού.

Υπενθυμίζεται ότι από το δεύτερο lockdown, τον περασμένο Νοέμβριο (2020), η ημερήσια καταγραφή νέων κρουσμάτων είχε χτυπήσει «κόκκινο» την Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, με 139 θετικούς στον κορωνοϊό πολίτες.

Επίσης, η πρώτη φορά (κατά το δεύτερο κύμα πανδημίας) που στην Π.Ε. Λάρισας σημειώθηκε τριψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ήταν την Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021.

Από τότε, μέχρι και τα τέλη Απριλίου, οπότε και σημειώθηκε σημαντική αποκλιμάκωση στην καταγραφή νέων κρουσμάτων, το εύρος κινήθηκε στην περιοχή των 70-100 θετικά, κάθε μέρα.

Μ.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες