ΛΑΡΙΣΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας για την παρουσία Νατοϊκών μαχητικών – Ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο Δ.Λαρισαίων

Στο δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων, την ερχόμενη Τρίτη, φέρνει το θέμα της παρουσίας νατοϊκών μαχητικών στη Λάρισα η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά η πόλη της Λάρισας γίνεται ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Η παρουσία 12 μαχητικών F-15 της USAFE που προσγειώθηκαν ήδη από την Πέμπτη 6 Μάη στην 110 Πτέρυγα Μάχης, για συνεκπαίδευση με την Πολεμική μας Αεροπορία και των 200 ιπτάμενων, τεχνικών και βοηθητικού προσωπικού, είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η χώρα μας είναι χωμένη ως το λαιμό στους ανταγωνισμούς, για το ποια μονοπώλια ποιων χωρών θα βάλουν στο χέρι τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, αξιοποιώντας και την προετοιμασία που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπόγραψε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, την χρονική επέκταση και ενίσχυση του περιεχομένου της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ», η οποία είχε προτοϋπογραφεί το 1990 και ανανεώνονταν σε ετήσια βάση από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ).

Με βάση αυτή τη συμφωνία το προηγούμενο διάστημα στην 110 πτέρυγα μάχης στάθμευαν drones «MQ 9 Θεριστής», μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροπλάνα των ΗΠΑ, τα οποία σάρωναν όλη την περιοχή από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, F-16, της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ έχει προχωρήσει και η κατασκευή υποδομών για τη φιλοξενία ιπτάμενων τάνκερ (KC-135) της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η μακροημέρευση των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ σε Σούδα, Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, κ.α, με τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων δεν γίνεται προς όφελος της άμυνας της χώρας μας, ούτε των συμφερόντων του λαού και των γειτονικών λαών, αλλά καθαρά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

Ο λαός μας γνωρίζει από τα ιστορικά γεγονότα και την πείρα των τελευταίων χρόνων, ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, ποτέ δεν προστάτευσαν τα σύνορα της χώρας μας και καμιάς

άλλης χώρας. Το αντίθετο, αυτοί ευθύνονται με τις πολεμικές επεμβάσεις τους για την αλλαγή των συνόρων, την δολοφονία λαών, την διάλυση χωρών, από την Γιουγκοσλαβία, την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Λιβύη, για την Τουρκική επιθετικότητα, για την εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου, τα πραξικοπήματα και τις χούντες σε Ελλάδα, Κύπρο και τόσες άλλες χώρες.

Σε μια περίοδο που το φιτίλι του πολέμου είναι αναμμένο στην περιοχή της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας, με τη συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός και την κλιμάκωση των ανταγωνισμών και της επιθετικότητας ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, η παρουσία των αμερικάνικων αεροσκαφών στη Λάρισα, προμηνύουν νέες επικίνδυνες εξελίξεις για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας καλεί το λαό της πόλης σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Είναι ανεπιθύμητα τα «γεράκια» του πολέμου που κατέφθασαν στην πόλη μας. Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή πάλη για την καταδίκη της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Απαιτούμε:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνο-αμερικανική συμφωνία για τις βάσεις,
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας,
  • Να ξηλωθούν όλες οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, να φύγουν τα Αμερικανικά «γεράκια» από την 110 ΠΜ, όπως και η βάση ελικοπτέρων από το Στεφανοβίκειο.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό,
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ»
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες