ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Διαμαρτυρία εικαστικών-εκπαιδευτικών αύριο στην κεντρική πλατεία

Με αυτοκινητοπομπή, αύριο, Σάββατο 8 Μαϊου 2021, που αναμένεται να ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, διαμαρτύρονται οι εικαστικοί της Λάρισας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΛ, που στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εικαστικών-εκπαιδευτικών και καλεί σε μαζική συμμετοχή:

«Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας απαιτεί από την κυβέρνηση της ΝΔ να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη την χώρα. Εν μέσω των πολύ δύσκολων συνθηκών που δημιούργησε η υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση, προχώρησε στην ουσιαστική κατάργηση των εικαστικών και άλλων μαθημάτων, όπως η μουσική και η κοινωνιολογία, από το πρόγραμμα του Λυκείου καθώς και στην ψήφιση νόμων που έχουν στόχο την απόλυτη υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας.

Η διδασκαλία της Τέχνης, είναι απαραίτητη για την ολόπλευρη ανάπτυξη του πνευματικού, συναισθηματικού και ψυχικού κόσμου όλων των μαθητών ανεξάρτητα από το ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσουν στη ζωή τους. Είναι αναγκαία για την γενικότερη πνευματική καλλιέργεια του τόπου και την κοινωνική ανάπτυξη. Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΖΕΙ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Χιλιάδες μαθητές που προσανατολίζονται σε μία από τις τουλάχιστον 15 Σχολές που απαιτούν σχέδιο θα αναγκαστούν να πληρώνουν φροντιστήρια. Η απόφαση για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου δεν πρέπει να περάσει.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των εικαστικών εκπαιδευτικών για το δικαίωμα όλων των μαθητών στην αισθητική αγωγή και την καλλιτεχνική παιδεία. Η διδασκαλία του για τα παιδιά των εργατικών, λαϊκών οικογενειών δεν είναι πολυτέλεια αλλά προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της καλλιέργειας των συναισθημάτων».

(φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες