ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Η χώρα καταρρέει και ο Μόντι… ανακαινίζει το κοινοβούλιο και χτίζει νέα κατοικία

Την ίδια στιγμή που στην Ινδία να πεθαίνουν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες ασθενείς με κοροναϊό και το προσωπικό των νοσοκομείων να εκλιπαρεί για λίγες μπουκάλες οξυγόνου, η κυβέρνηση Μόντι προωθεί μια ανακαίνιση 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το πρότζεκτ «Central Vista Redevelopment» αφορά το χτίσιμο νέων εγκαταστάσεων που θα στεγάζουν το κοινοβούλιο της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου σπιτιού για τον ίδιο τον ηγέτη της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει κατακραυγή από την κοινή γνώμη καθώς η Ινδία μετρά ήδη 21,49 εκατομμύρια ασθενείς με Covid-19 ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφτασε στις 234.083.

Θα συνεχιστούν τα έργα πάση θυσία…

Οι υποστηρικτές του σχεδίου ισχυρίζονται ότι είναι απαραίτητο, καθώς τα σημερινά κτίρια εκατονταετίας δεν είναι πλέον κατάλληλα για να στεγάσουν τη Βουλή της χώρας.

«Η έναρξη της κατασκευής του Κοινοβουλίου της Ινδίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα των δημοκρατικών μας παραδόσεων» δήλωσε ο Ναρέντρα Μόντι τον Δεκέμβριο κατά την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου του κτιρίου.

«Εμείς, ο λαός της Ινδίας, θα κατασκευάσουμε μαζί αυτό το νέο κοινοβούλιο».

Μάλιστα, το πρότζεκτ θα συνεχιστεί, παρόλο που όλα τα υπόλοιπα σχέδια ανοικοδόμησης έχουν «παγώσει».

Την Τετάρτη, δύο πολίτες, εκ των οποίων ο ένας έχει τη μητέρα του άρρωστη με κοροναϊό, υπέβαλαν αίτημα σε δικαστήριο του Νέου Δελχί για παύση των εργασιών καθώς η ινδική πρωτεύουσα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown.

Η άρνηση του δικαστηρίου να εκδικάσει άμεσα την υπόθεση οδήγησε τους πολίτες να καταφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, όπου η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί την Παρασκευή.

«Δεδομένου ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για λόγους δημόσιας υγείας, κάθε καθυστέρηση θα μπορούσε να είναι επιζήμια για το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον» έγραψε ο προσφεύγων πολίτης στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις