ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ζευγάρι Ρομά που εκβίαζε συστηματικά 56χρονο αποσπώντας του χρήματα

Το κόλπο της ΕΛ.ΑΣ. με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Μια σημαντική επιτυχία είχε η Ασφάλεια Ηρακλείου, καθώς προχώρησε στη σύλληψη δύο νεαρών Ρομά. Πρόκειται για έναν 21χρονο άνδρα και μία 26χρονη γυναίκα οι οποίοι εκβίαζαν έναν 56χρονο.

Ο 56χρονος, το τελευταίο διάστημα είχε δώσει στο ζευγάρι που τον εκβίαζε συστηματικά από τον Νοέμβριο του 2020, περίπου 2.700 ευρώ, με τον ίδιο να προχωράει τελικά σε καταγγελία.

Σήμερα, σύμφωνα με το cretapost, κλείστηκε άλλο ένα ραντεβού στο σπίτι των δύο ατόμων, όπου ο 56χρονος είχε πάει για να τους δώσει τα 850 ευρώ που είχαν ζητήσει. Τα χαρτονομίσματα ωστόσο ήταν προσημειωμένα, με τους άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου να τους βάζουν χειροπέδες κατά τη διάρκεια της τελευταίας, όπως αποδείχθηκε, δοσοληψίας.

Ο 56χρονος προσπαθούσε να προσεγγίσει την κοπέλα Ρομά, γεγονός που αποτελούσε ωστόσο μέρος του σχεδίου με τον ομοεθνή της, ο οποίος ήταν και ο…θιγόμενος της υπόθεσης, από όλο αυτό το καλά στημένο σκηνικό.

Ο 56χρονος πάντως ισχυρίζεται ότι δεν είχε προχωρήσει κάτι μεταξύ του ίδιου και της κοπέλας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Εξιχνιάστηκε, σήμερα (06.05.2021), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση εκβίασης σε βάρος ημεδαπού στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού, άγνωστα άτομα εκμεταλλευόμενα την επικοινωνία αυτού με ημεδαπή, τον εκβίαζαν και σταδιακά από το μήνα Νοέμβριο του 2020 έως και τον Απρίλιο του έτους 2021 απέσπασαν από αυτόν το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων επτακοσίων (2.700) ευρώ, σε συναντήσεις που είχαν σε διαφορετικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου.

Σήμερα (06.05.2021) το πρωί ο παθών είχε τηλεφωνική επικοινωνία εκ νέου με άγνωστο άτομο, το οποίο τον απειλούσε για τη σωματική του ακεραιότητα και απαιτούσε από αυτόν να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των οχτακοσίων πενήντα (850) ευρώ.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση όπου κατά τη διάρκεια αυτής, συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το προσυμφωνηθέν προσημειωμένο χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις