ΛΑΡΙΣΑ

ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: Ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια – Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποίησεις της Πέμπτης 6 Μαίου

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 6 Μαίου:

Τον Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σήμερα, 135 χρόνια μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει να νομοθετήσει την κατάργηση του 8ωρου.
Σε μια εποχή που η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, η κυβέρνηση διαλύει εργασιακά δικαιώματα με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Αυτές οι απάνθρωπες μεταρρυθμίσεις όμως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από μία σύγχρονη χώρα. Την Ελλάδα της επόμενης ημέρας θα τη χτίσουμε με θεμέλια την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα. Αυτές οι αξίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τα σχέδια της κυβέρνησης.

Θα την χτίσουμε μαζί με τον κόσμο της εργασίας. Τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα super market, την εστίαση, τις ταχυμεταφορές, τους πωλητές και τις πωλήτριες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα κέντρα αισθητικής, τα κομμωτήρια, την καθαριότητα, τα γυμναστήρια, τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, τους βιομηχανικούς εργάτες.

Μαζί με αυτούς και αυτές που έβαλαν πλάτη για να μείνει η χώρα όρθια την περίοδο της πανδημίας, που είτε έχασαν τις δουλειές τους, είτε φτωχοποιήθηκαν βιαίως.

Με αυτούς και αυτές θα δώσουμε ξανά τη μάχη. Τη μάχη των μαχών.
Και θα την κερδίσουμε. Γιατί ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια.
Στις 6 του Μάη, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι νέες και οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλοι και όλες, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην τολμήσει να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα στη βουλή.

ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου

ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή είναι δικαίωμα όλων μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας καλεί τα μέλη του και όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 6 Μαίου στην πόλη.
Στις 10 το πρωί θα προχωρήσει σε κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου στην πλατεία Νομαρχίας και στη συνέχεια θα λάβει μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στην Κεντρική Πλατεία, πίσω από το πανό της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες