ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Στοπ» στα «click» ζητούν οι Λαρισαίοι έμποροι – Με «χέρι βοηθείας» από την εστίαση ανεβαίνουν κίνηση και τζίρος στην αγορά

Αρκετά ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Λαρισαίοι έμποροι από την κίνηση και τα ταμεία της πασχαλινής αγοράς, τις προηγούμενες ημέρες, και προσδοκούν σε συνέχιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος και τις επόμενες ημέρες, καθώς η αγορά διανύει και την περίοδο των εαρινών εκπτώσεων.

Η λειτουργία των καταστημάτων της εστίασης, καθώς και η αλλαγή, εν γένει, της ψυχολογίας των πολιτών, με αφορμή τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας φέρνει αισιοδοξία για διατήρηση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα μέσα στην εβδομάδα, καθώς εκτιμάται ότι πολλοί θα θελήσουν να συνδυάσουν καφέ και βόλτα στα μαγαζιά -ή το αντίστροφο.

Από την Κυριακή των Βαϊων, που ξεκίνησε δειλά-δειλά το αγοραστικό ενδιαφέρον, μέχρι και το Μ. Σάββατο, οπότε και έγιναν οι αγορές της τελευταίας στιγμής, στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων της Λάρισας εισέρρευσε αρκετό «ζεστό» χρήμα -χωρίς, βεβαίως, αυτό να σημαίνει ότι προσεγγίστηκαν οι τζίροι του Πάσχα 2019. «Έχουμε δρόμο μπροστά μας γι’ αυτό», σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας (ΕΣΛ), Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Ναι στα μέτρα, όχι στα «click»

Να καταργηθεί το σύστημα των click inside και click away για τα εμπορικά καταστήματα ζητά ο ΕΣΛ, καθώς τώρα με την εστίαση ανοιχτή και την αύξηση της κίνησης, η άμεση εξυπηρέτηση των πελατών θα είναι ένα ζήτημα, εάν εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το συγκεκριμένο μέτρο.

«Δώσαμε το καλό παράδειγμα και τηρήσαμε απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας. Εκτιμούμε, ωστόσο, ότι για το επόμενο διάστημα, το μέτρο με τα click inside/away δεν εξυπηρετεί. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση με την εφαρμογή όλων των υπολοίπων μέτρων, με μάσκες, αποστάσεις, συγκεκριμένο αριθμό πελατών ανά μ2 -και θα τα τηρήσουμε το ίδιο αυστηρά, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, οι έμποροι ζητούν και τη δική τους ένταξη στο πρόγραμμα «Ταμείο Επανεκκίνησης» που ισχύει για την εστίαση, ώστε να βοηθηθούν σε εξοπλισμό-παραγγελίες για το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες