ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: Εύλογη η παράταση στο επιδοτούμενο φιλοπεριβαλλοντικό ″Κομφούζιο″

«Το αίτημα του Συλλόγου των Επαγγελματιών Γεωπόνων Λάρισας για παράταση στις αλλαγές και τις τροποποιήσεις για την δράση ″Κομφούζιο″ ήταν εύλογο. Δεδομένου ότι ο αντίκτυπος της επιδοτούμενης αυτής δράσης έχει θετικότατο περιβαλλοντικό πρόσημο, καθώς μειώνονται οι ψεκασμοί με εντομοκτόνα, θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τα άμεσα αντανακλαστικά του ΥπΑΑΤ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υλοποιηθεί θεσμικά η παράταση και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος σε αγρότες και γεωτεχνικούς».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την απάντηση που έλαβε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Οικονόμου σε ερώτησή του για την παροχή παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία για τροποποιήσεις στους δικαιούχους της επιδοτούμενης φιλοπεριβαλλοντικής δράσης ″Κομφούζιο″.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από το αιτιολογημένο αίτημα του Συλλόγου των Επαγγελματιών Γεωπόνων Λάρισας, είχε απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητώντας να παραταθεί η προθεσμία υποβολής αλλαγών της 15ης Απριλίου στην δράση 10.1.08 (Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων, “Κομφούζιο”) του Μέτρου 10 “Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα” του ΠΑΑ 2014-2020. Όπως επεσήμανε στην ερώτησή του, οι δυσκολίες επικοινωνίας από τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, η αναστάτωση λόγω της πρόσφατης σεισμικής δραστηριότητας στο νομό Λάρισας, άλλα και η μέριμνα για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα από την πλειάδα μεταβιβάσεων προς τους υποψήφιους νέους αγρότες που θα δηλωθούν στις αιτήσεις ΟΣΔΕ του 2021, αιτιολογούν επαρκώς την παράταση για τις τροποποιήσεις στη εν λόγω δράση.

Στην απάντησή του, ο αρμόδιος υφυπουργός σημειώνει ότι «δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στο τρέχον έτος λόγω της πανδημίας αλλά και άλλων παραγόντων που επηρεάζουν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Π.Α.Α. 2014-2020 εξέδωσε την αριθ. 1413/13-4-2021 (Α∆Α: 6ΠΨΚ4653ΠΓ-ΓΜΧ) 9η τροποποίηση της Εγκυκλίου τροποποιήσεων – μεταβιβάσεων, βάσει της οποίας μετατίθεται η καταληκτική προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων τροποποίησης και μεταβίβασης Τ∆ έτους εφαρμογής 2021 για το σύνολο των τριών (3) Προσκλήσεων της δράσης, από την μέχρι σήμερα ισχύουσα 15/4/2021 στη νέα καταληκτική προθεσμία 31/5/2021. Η τροποποίηση θα βρίσκεται αναρτημένη στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr, του Π.Α.Α. www.agrotikianaptixi.gr και του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες