ΕΛΛΑΔΑ

Ένας πειρατής έκανε «απόβαση» στον Πλαταμώνα (βίντεο – φωτο)

Το “Πειρατολόγιο” ήρθε για δεύτερη φορά στην Πιερία , έψαξε, βρήκε, και μας αφηγείται τους θησαυρούς που κρύβονται στη “Σκιά του Ολύμπου” του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Το  οδοιπορικό ξεκινά από το λιμάνι του Πλαταμώνα και αφού διασχίσει την παλιά σιδηροδρομική γραμμή φτάνει στο κάστρο του Πλαταμώνα κάνοντας πρώτα  μία στάση στη Βίλα Μοσκώφ και στο περίφημο τούνελ απ’ όπου το διέσχιζαν  τα  τρένα  μέχρι πριν από λίγα χρόνια, στο Κάστρο του Πλαταμώνα θα συναντήσει το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής το οποίο βρίσκεται εντός του φρουρίου, το οδοιπορικό συνεχίζεται στα πλακόστρωτα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού Παλαιού Παντελεήμονα με τα παραδοσιακά αρχοντικά του και την εντυπωσιακή πανοραμική θέα του στον Όλυμπο και στην ακτογραμμή της Πιερίας, τέλος , από την απέραντη ακτή της Πλάκας Λιτοχώρου θα θαυμάσουμε το ανοιξιάτικο ηλιοβασίλεμα με θέα τον χιονισμένο Μύτικα.

Ο Πειρατής του Θερμαϊκού, Παναγιώτης Γεωργίου, ψάχνει και ανακαλύπτει θησαυρούς, οι οποίοι δεν μας είναι και τόσο γνωστοί.

Το όνομα του καναλιού στο Yputube, Πειρατολόγιο, το εμπνεύστηκε από το ομώνυμο βιβλίο που του χάρισαν τιμητικά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάνδρας, αφού τα τελευταία χρόνια είναι βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.

Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Θοδωρής Αδάμος, αγγλικοί υπότιτλοι : Αντώνης Ισαακίδης , backstage : Σοφία Ντιάκα : μουσική : George Lazaridis , drone : Jk vid

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες