ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: 12 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και τριών μηνών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, έναν 34χρονο ρομ, που κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή εν βρασμώ ψυχής, ενδοοικογενειακή απειλή, οπλοφορία και οπλοχρησία. Η συνεδρίαση του ΜΟΔ ήταν μαραθώνια και συνεχιζόταν από το πρωί ως λίγο μετά τις 9 το βράδυ, οπότε το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο κατηγορούμενος να καταβάλει εγγυοδοσία 2.000 €.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ομολόγησε τις πράξεις του, ευχαρίστησε τον Θεό που δεν υπήρξαν θύματα και υποστήριξε ότι πήρε τα δύο μαχαίρια και επιτέθηκε στην οικογένεια της συμβίας του, γιατί κινδύνεψε η ζωή του και η ζωή του αδελφού του που πήγε να τον βοηθήσει.

Όπως είπε, είχε διαφορές με τη συμβία του, που αρνούνταν να μένει στο σπίτι με τα τρία παιδιά του, που είχε από προηγούμενο γάμο του, ξαφνικά έφυγε από το σπίτι και επέστρεψε συνοδευόμενη από την οικογένειά της, που πήγαν να του ζητήσουν το λόγο και του επιτέθηκαν.
Κατά τη χθεσινή διαδικασία, εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες υπεράσπισης, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του δράστη, ενώ η απόφαση για το ύψος της ποινής ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ο 34χρονος να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, κατά των δύο θυμάτων, για τα άλλα δύο θύματα να μετατραπεί η κατηγορία σε πλημμέλημα για βαριά σωματική βλάβη, να κριθεί ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή, για οπλοφορία και οπλοχρησία. Επίσης πρότεινε να πάψει η δίωξη κατά του κατηγορούμενου για εξύβριση και απειλή.

Το επεισόδιο έγινε στον οικισμό Ρομά στους Σοφάδες στις 9 Δεκεμβρίου του 2019 όταν ο κατηγορούμενος και η 31χρονη σύντροφός του μάλωσαν για το γεγονός ότι δεν ήθελε τα τρία του παιδιά από προηγούμενο γάμο και ότι της είπε αν δεν τα θέλει μπορεί να φύγει από το σπίτι του. Τότε η 31χρονη φώναξε τον πατέρα και ον αδελφό της που μπήκαν στο σπίτι του κρατώντας λοστούς.

Ο 48χρονος πατέρας της συντρόφου του στον χτύπησε στο κεφάλι και τον τραυμάτισε, στη συνέχεια στο σπίτι πήγε ο αδελφός του δράστη, που επίσης χτύπησαν με τον λοστό στην πλάτη και του έκοψαν το δάχτυλο.
Ο κατηγορούμενος, τραυματισμένος όπως ήταν πήρε στα χέρια του δύο κουζινομάχαιρα για να τους διώξει, αλλά αυτοί, του επιτέθηκαν στην αυλή του σπιτιού του με αποτέλεσμα να μαχαιρώσει τον πεθερό και τον κουνιάδο του, ενώ στη συνέχεια του επιτέθηκαν η πεθερά του και η σύντροφός του, με αποτέλεσμα να τις μαχαιρώσει πάνω στη συμπλοκή και να τους τραυματίσει.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες