ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Τι θα συμβεί σε περίπτωση σεισμού ή θεομηνίας με τους τραυματίες; – Δείτε εικόνες από την άσκηση “Πολυδεύκης” του ΕΚΑΒ

Μία θεομηνία, ένας σεισμός ή μία πλημμύρα προκαλεί πλήθος τραυματισμών σε ανθρώπους. Το ΕΚΑΒ σπεύδει άμεσα στην περιοχή και σε ελάχιστο χρόνο στήνει ένα κινητό νοσοκομείο με στόχο την ταχύτερη περίθαλψή τους.

Η ειδική σκηνή, που αποτελεί μέρος του εξοπλισμού τον οποίο δώρισε στη χώρα μας η Ολλανδική κυβέρνηση το 2015, προσφέρει φωτισμό και κλιματισμό για να ανταποκριθεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Μάλιστα, σε περίπτωση που υποστεί φθορές και το κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, στήνεται και δεύτερη ειδική σκηνή που θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο συντονισμού των ασθενοφόρων και του νοσοκομείου.

Τα παραπάνω ήταν το σενάριο της άσκησης “Πολυδεύκης” που ξεκίνησε στη Λάρισα σήμερα Πέμπτη, με στόχο να εκπαιδευτεί όλο το προσωπικό τόσο στο παράρτημα της Λάρισας αλλά και στα υπόλοιπα παραρτήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το παρών στην άσκηση έδωσαν ο αναπληρωτής διοικητής τις 5ης ΥΠΕ κ. Ηλίας Τσιαούσης, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας κ. Δημήτρης Κατσικονούρης και η διευθύνουσα νοσηλευτικής κ. Ντίνα Ζησοπούλου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Κώστα Στάμνα Κώστα αλλά και τους εργαζόμενους.

“Είναι μία πολύ σημαντική άσκηση για όλους εμάς που δίνουμε καθημερινά τη μάχη για το ύψιστο αγαθό, την υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Βρισκόμαστε διαρκώς σε εγρήγορση και αποκτούμε νέες δεξιότητες για να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικότερα την κρίσιμη στιγμή” δήλωσε στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας.

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις