ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τρίκαλα: Μείωση ασθενών στην κλινική covid – «Ανάσα» στο νοσοκομείο της πόλης

Μετά την μεγάλη πίεση που δέχτηκε και το νοσοκομείο Τρικάλων το προηγούμενο 10ήμερο, όταν ξεπέρασαν τους 40 οι ασθενείς με κορωνοϊό, πλέον τα πράγματα είναι πιο αισιόδοξα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες δόθηκαν περισσότερα εξιτήρια και ήταν λιγότεροι οι συμπολίτες που είχαν ανάγκη να μπουν για νοσηλεία. Έτσι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην κλινική covid-19 περίπου 20 ασθενείς. Ένας αριθμός που προσφέρει όντως ανάσα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αφού ήδη όλο αυτό διάστημα η κούραση και η αγωνία είναι μεγάλη.

Βέβαια ο στόχος είναι να παραμείνει αυτή η καλή εικόνα και αν είναι δυνατόν να υπάρχει συνεχόμενη μείωση.

Η καλή εικόνα στα Τρίκαλα διατηρείται από τα Χριστούγεννα, αφού με εξαίρεση αρχές Απριλίου, που όντως υπήρξε μια άνοδος, το νοσοκομείο αντέχει.

Από εκεί και πέρα να τονίσουμε ότι διαφορετική εικόνα είναι στην ΜΕΘ, αφού και τα 12 κρεβάτια έχουν ασθενείς. Βέβαια όπως εξηγούν οι άνθρωποι του νοσοκομείου αυτό είναι απόλυτα λογικό. Η εξήγηση είναι ότι στην ΜΕΘ δεν είναι μόνο ασθενείς από τα Τρίκαλα, αλλά και από γειτονικούς νομούς που δοκιμάζονται περισσότερο από την πανδημία.

Ενώ είναι γεγονός ότι ένας ασθενής που θα μπει στην ΜΕΘ θα χρειαστεί μεγαλύτερο χρόνο για να αναρρώσει και να βγει από εκεί.

(φωτό αρχείου)

Πηγή: trikalaola.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες