ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Προβληματισμός πλέον για τον παραλιακό δρόμο Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού μετά την δικαστική απόφαση για τα έργα – Τι λέει ο Γκουντάρας

«Ο Δήμος Αγιάς δεν δέχεται τελεσίγραφα και λύσεις σε βάρος των Δημοτών, γιατί η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Είναι αυτονόητο το δικαίωμα όλων των δημοτών και των επισκεπτών στην ελεύθερη κυκλοφορία και κανείς δεν μπορεί να το εμποδίσει. Γι’ αυτό ο Δήμος Αγιάς θα εργαστεί για την εξεύρεση άμεσα λύσης ώστε να διοχετευθεί η κίνηση μέσω παρόδιων οδών», τόνισε μεταξύ άλλων στην δήλωση του ο δήμαρχος Αγιάς κ. Γρηγόρης Γκουντάρας μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας σύμφωνα με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής του δήμου Αγιάς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για συνέχιση των έργων ασφαλτόστρωσης στον παραλιακό δρόμο Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Αγιάς έχει ως εξής:

«Ο Δήμος Αγιάς, συμμορφώνεται πλήρως με τις δικαστικές αποφάσεις. Σύρθηκε ωστόσο στα δικαστήρια, από συγκεκριμένα άτομα, επειδή πάντοτε υπερασπίζεται τα δικαιώματα των δημοτών και τη δημοτική περιουσία.

Έτσι ο Δήμος Αγιάς αναγκάστηκε να προσφύγει για την έκδοση προσωρινής διαταγής για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και στο συγκεκριμένο τμήμα της ε.ο Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, που είναι και το μοναδικό που παραμένει υπό κατασκευή την ίδια στιγμή που όλες οι υπόλοιπες εργασίες σε μήκος 11,5 περίπου χλμ. έχουν ολοκληρωθεί. Η απόφαση ήταν αρνητική.

Δυστυχώς ο Δήμος δεν μπορεί να περιμένει την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που προσδιορίσθηκαν να συζητηθούν σε ένα μήνα, όπως δεν μπορεί να περιμένει ούτε την έκδοση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο για να ολοκληρώσει τις εργασίες.

Και δεν μπορεί να περιμένει γιατί οι ζωές των δημοτών και των επισκεπτών που κινούνται μέσω της συγκεκριμένης- μοναδικής συνδετήριας οδού όπως και οι ανάγκες μετακίνησης και μεταφοράς αγαθών και ανθρώπων δεν μπορούν να τεθούν σε αναμονή έως την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων .

Την ανάγκη να προστατευτεί η ασφάλεια των ανθρώπων την κατανόησαν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που με κάποιο τρόπο εμπόδιζαν τη διέλευση της οδού. Το αντελήφθη και ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών της επίμαχης έκτασης, κατά τη διαδικασία ειρηνικής επίλυσης της διαφοράς. Αναλογίστηκε την ευθύνη του απέναντι στους συμπολίτες μας που τουλάχιστον επί 35 έτη χρησιμοποιούν τον μοναδικό αυτό συνδετήριο άξονα. Σεβάστηκε τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δαπάνησε το Ελληνικό Δημόσιο για τον σχηματισμό και συντήρηση του δρόμου. Και αρκέστηκε στη δέσμευση του δημοτικού συμβουλίου περί κήρυξης απαλλοτρίωσης αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου και αποζημίωσής σε περίπτωση δικαίωσής του. Μάλιστα ενώπιον της Δικαστή πανηγυρικά αναγνώρισε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εργασιών. Τον ευχαριστούμε για τη στάση του και για το ότι κατανόησε πως ο Δήμος δεν εμπαίζει κανένα και πως οφείλει να αναμείνει την απόφαση του Αρείου Πάγου. Όμως η αδελφή του, η οποία μάλιστα ζήτησε και τη σύλληψη του Δημάρχου, δεν αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου και απαγορεύει τη συνέχιση των εργασιών! Το ότι ο σύζυγος της είναι δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Αγιάς, θα πρέπει να θεωρείται μάλλον …τυχαίο!!!

Μάλιστα το ίδιο αυτό πρόσωπο, διαλαλεί ότι θα επιτρέψει τη συνέχιση μόνο εάν ο Δήμος μας αποδεχτεί να ανταλλάξει το επί 35 χρόνια τμήμα που χρησιμοποιείται ως δρόμος με δημοτική παραθαλάσσια έκταση !!!.

Ο Δήμος Αγιάς, όπως διασφαλίζει τα συμφέροντα κάθε δημότη, με τον ίδιο τρόπο υπερασπίζεται και κάθε εκατοστό της δημοτικής του περιουσίας. Δεν ανταλλάσσει δρόμο με δημοτική έκταση. Αντίθετα εμμένει στην από το 2008 απόφαση του για την ανταλλαγή όλων των ιδιοκτησιών που υπάρχουν ανατολικά του παραλιακού αυτού άξονα. Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών προσκόμισαν τα δικαιολογητικά τους (τίτλους ιδιοκτησίας κλπ). Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες όμως ΌΧΙ.
Η απόφαση αυτή είναι ακόμα ενεργή και προτρέπουμε τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου να προσέλθουν.

Ο Δήμος Αγιάς δεν δέχεται τελεσίγραφα και λύσεις σε βάρος των Δημοτών, γιατί η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Είναι αυτονόητο το δικαίωμα όλων των δημοτών και των επισκεπτών στην ελεύθερη κυκλοφορία και κανείς δεν μπορεί να το εμποδίσει. Γι’ αυτό ο Δήμος Αγιάς θα εργαστεί για την εξεύρεση άμεσα λύσης ώστε να διοχετευθεί η κίνηση μέσω παρόδιων οδών. Και για το λόγο αυτό ζητώ την κατανόηση των δημοτών και απευθύνω έκκληση για ιδιαίτερη προσοχή καθώς γνωρίζουμε την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου.

Άμεσα θα συγκαλέσουμε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς και τα Αστυνομικά όργανα για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, για τοποθέτηση ειδικής σήμανσης απαγόρευσης της κίνησης στο συγκεκριμένο επικίνδυνο τμήμα και τη διοχέτευση της κυκλοφορίας μέσω παρόδιων οδών.

Γνωρίζουμε ότι η λύση αυτή θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό πρόβλημα και ενδεχομένως να επηρεάσει την τουριστική κίνηση και την λειτουργία των επιχειρήσεων στο παραλιακό μέτωπο. Όμως αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή από τη χρήση του επικίνδυνου αυτού τμήματος καθώς για το Δήμο μας η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό.

Ως Δήμαρχος παρόλο που έπραξα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, απευθύνω δημόσια συγνώμη για τον ταλανισμό που καλείται ο τόπος μας να υπομείνει. Αντιμετωπίσαμε τις πληγές από τις θεομηνίες με εκτεταμένα έργα αποκατάστασης και υποδομών και προ της ολοκλήρωσης των έργων αυτών βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δημότη που ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξαν θεομηνίες, δεν υπήρξαν καταστροφές και ότι οι μπουλντόζες ήρθαν αποκλειστικά για την ίδια.

Είναι κρίμα στο βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων και των ιδιωτικών συμφερόντων και με την επιμονή ενός ανθρώπου να «κόβεται» ο μοναδικός άξονας, να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η δυνατότητα διέλευσης των συμπολιτών μας .

Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Ιδιαίτερα εκείνοι που ύψωσαν τη σημαία της ιδιοκτησίας και την προστασία της, απέναντι στην ασφάλεια των ανθρώπων που επί χρόνια χρησιμοποιούσαν τον δρόμο.

Όλοι κρινόμαστε ….».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες