ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλικό Radio… plays: Η γυναίκα και ο Λάθος του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Με το μονόπρακτο Η γυναίκα και ο Λάθος του Ιάκωβου Καμπανέλλη συνεχίζεται την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, στις 9μ.μ., στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, ο κύκλος των επαναλήψεων των ραδιοφωνικών παραστάσεων του Θ.Θ., «Θεσσαλικό Radio… Plays»!

Το μονόπρακτο Η γυναίκα και ο Λάθος  ανήκει στο σπονδυλωτό θεατρικό έργο  Πρόσωπα για Βιολί και Ορχήστρα, που παίχτηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης τη σεζόν 1975-1976.  Ο Καμπανέλλης γράφει ένα κωμικό μονόπρακτο για τις συλλήψεις που έγιναν τις πρώτες μέρες της δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Και τον πονάει το «διαίρει και βασίλευε» που τόσα κακά έχει φέρει στη χώρα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Κορδελάς,   Μαρσέλα Λένα, Παναγιώτης Τόλιας και Δημήτρης Τσικούρας

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κυριακή Σπανού

Ηχογράφηση και μίξη ήχου για το Θεσσαλικό Θέατρο Νίκος Γεωργάκης.

Ο διεθνής Ιάκωβος Καμπανέλλης

Αναγνωρισμένος και καταξιωμένος δραματουργός ο Καμπανέλλης αναγνωρίστηκε και από το παγκόσμιο κοινό, καθώς έργα του ανέβηκαν με επιτυχία σε χώρες με μεγάλη θεατρική παράδοση όπως η Αγγλία, η Αυστρία, η Ρωσία, η Γερμανία, Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 1964 το Κρατικό Θέατρο Goteborg της Σουηδίας θα ανεβάσει την «Αυλή των Θαυμάτων», έργο που θα παρουσιαστεί και το 1966, στο Reinhardt – Seminar στη Βιέννη. Το 1984 το Θέατρο Μαξίμ Γκόρκι ανεβάζει το «Οδυσσέα Γύρισε Σπίτι» και το 1996 το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας πραγματοποιεί παράσταση του έργου «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα».

Το 2001 το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου του ανέθεσε να γράψει το καθιερωμένο του κείμενο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες