ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πόλο: «Σφράγισε» την πρόκριση στο final-8 ο Ολυμπιακός, 11-11 με τη Γιουγκ

Τον ένα βαθμό που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός, προκειμένου να προκριθεί για πέμπτη συνεχή φορά στην τελική φάση του Champions League υδατοσφαίρισης, τον πήρε από το πρώτο του παιχνίδι στο τελευταίο «παράθυρο»του Α΄ ομίλου, που διεξάγεται στην Όστια της Ιταλίας. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, με κορυφαίο τον Ντίνο Γενηδουνιά, που σημείωσε πέντε γκολ, ήρθε ισόπαλη 11-11 με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, και σε συνδυασμό με την ήττα της Σπαντάου με 10-7 από την Προ Ρέκο, εξασφάλισε ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για το final-8.

Οι Κροάτες αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό και προηγήθηκαν 2-0 μόλις στα πρώτα 62 δευτερόλεπτα, με τέρματα του Ομπράντοβιτς και του Μπένιτς. Οι πρωταθλητές Ελλάδας συνήλθαν γρήγορα και ισοφάρισαν 3-3 με τον Γενηδουνιά, αλλά ο Λόντσαρ εκτέλεσε κατευθείαν μετά από κερδισμένη ποινή και διαμόρφωσε το 4-3 της πρώτης περιόδου. Το δεύτερο οκτάλεπτο ανήκε καθ΄ολοκληρίαν στους «ερυθρόλευκους», που έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και γύρισαν το παιχνίδι. Ο Ντάουμπε με απευθείας φάουλ από τα 6 μέτρα ισοφάρισε και δύο γκολ του Γενηδουνιά (το πρώτο στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης με παίκτη παραπάνω) έφεραν τους πρωταθλητές Ελλάδας μπροστά στο σκορ με 6-4.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε προβάδισμα έως και τριών τερμάτων (9-6, 10-7) στην τρίτη περίοδο, όπου στα πρώτα πέντε λεπτά σημειώθηκαν οκτώ γκολ (από τέσσερα εκατέρωθεν) και στα τελευταία τρία οι δύο ομάδες έκαναν… διαγωνισμό λαθών και επιπολαιοτήτων! Το κακό για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ότι συνέχισαν τα λάθη και στην τέταρτη περίοδο, δίνοντας την ευκαιρία στη Γιουγκ να ισοφαρίσει γρήγορα και να προηγηθεί 11-10, τρία λεπτά πριν τη λήξη, με πέναλτι του Φάτοβιτς το οποίο καταλογίστηκε μετά από εξέταση του VAR κι ενώ η ελληνική ομάδα ήταν στην επίθεση!

Ο Αργυρόπουλος απάντησε σε παίκτη παραπάνω, 2΄27΄΄ πριν το τέλος, και το 11-11 έμεινε ως τη λήξη, σφραγίζοντας την πρόκριση του Ολυμπιακού στο final-8 του Βελιγραδίου.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Γιουγκ): 4-3, 0-3, 4-4, 3-1

Γιουγκ (Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ): Πόπαντιτς, Όμπερτ, Φάτοβιτς 2, Λόντσαρ 1, Κρζιτς, Βουκόγεβιτς, Τομάσοβιτς, Μερκούλοφ 4, Παπαναστασίου 1, Ζούβελα, Μπένιτς 2, Ομπράντοβιτς 1, Βουκόγεβιτς.

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 2, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 5, Αργυρόπουλος 1, Πρέκας, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης, Καπότσης, Χρυσοσπάθης 1, Ίρβινγκ, Γαλανόπουλος.

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις