ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Νέα πραγματικότητα από σήμερα Δευτέρα στην αγορά της Λάρισας – Ποιοι υποχρεούνται να κάνουν self tests

Μόνο με αρνητικό τεστ μπορούν να προσέρχονται από σήμερα στην εργασία τους οι εργαζόμενοι στο Λιανεμπόριο, (συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών).

Η πλατφόρμα για τα self test των εργαζομένων ανοίγει προκειμένου να εφαρμοστεί η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου την πρώτη εβδομάδα, μια διαδικασία που θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Θα επιβληθούν πρόστιμα αν δεν εφαρμοστεί η εν λόγω διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι και την εβδομάδα που ξεκίνησε παραμένει η μέθοδος Clickinside και clickaway στην αγορά της Λάρισας με τον Εμπορικό Σύλλογο να αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως:

“Προς το παρόν, το ωράριο λειτουργίας που προτείνεται είναι το διευρυμένο από τις 7:00 έως και τις 20:30, εκτός κι αν υπάρξουν αλλαγές, οπότε και θα αναπροσαρμοστεί και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Τα self-tests, είναι το νέο δεδομένο, που από Δευτέρα μπαίνει στη ζωή μας και φυσικά καθίστανται υποχρεωτικά και για τα καταστήματα λιανικής, καθώς θα υπάρχει και επιβολή προστίμου για την μη εφαρμογής τους, ως ένα ακόμη όπλο ενάντια στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούμε ότι έτσι θα οδηγηθούμε πιο γρήγορα στο επόμενο βήμα, το αδιάλειπτο άνοιγμα της αγοράς, χωρίς περιορισμούς”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες