ΑΕΛ

Ίσως και να ήταν «Χ»ρυσάφι

O Mίλος Ντέλετιτς είδε τη μπάλα να καταλήγει δυο φορές στο δοκάρι από δικές του προσπάθειες, η Λαμία έμεινε στο «μηδέν» και η ΑΕΛ διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για παραμονή στο «θρίλερ» των play out με τον βαθμό τον οποίο πήρε ο οποίος μπορεί και να αποτελέσει και πραγματικά «χρυσάφι» στο τέλος της σεζόν.

Ακόμη ένα βήμα για την(τυπική κακά τα ψέμματα) επικύρωση της παραμονής της έκανε η Λαμία, παρά τη «λευκή» ισοπαλία που παραχώρησε στην ΑΕΛ. Η οποία «έπιασε» τον Παναιτωλικό στην τελευταία θέση και «άντεξε» σε ένα κομβικό παιχνίδι, καθώς ο Ναγκί και τα δοκάρια του ήταν οι βασικοί παράγοντες που δεν είχε σκορ το ματς.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε με τον Επασί κάτω από τα γκολπόστ, τους Βύντρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλο στα στόπερ, τον Σκόνδρα δεξιό μπακ χαφ, τον Ανχελ Μαρτίνεθ αριστερό, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη, Μπιάρνασον στον άξονα και τους Ντέλετιτς, Καραμάνο επιθετικό δίδυμο.

Ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε τον Νάγκι στο τέρμα, τους Μπέρτο, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κολομπίνο, Στίφλερ στα «6αρο-8άρια», τους Ακούνια, Νικολιά στα άκρα και τον Μουκάντζο ένα κλικ πίσω από τον φορ Ντουρμισάι.

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα

Σέντρα στο ματς και οι «βυσσινί» μπήκαν καλύτερα. Πρέσαραν ψηλά, έπαιρναν τις δεύτερες μπάλες και κυρίως από τα δεξιά, έφερναν το παιχνίδι στα καρέ των γηπεδούχων. Ο Μπέρτος, κατά πρώτο λόγο, «γέμισε» αρκετές φορές όμως τα 3 στόπερ της Λαμίας δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να φανούν από αέρος απειλητικοί. Ομως η Λάρισα «φλέρταρε» με το γκολ, όταν ο Στίφλερ στο 12′ πήρε το «ριμπάουντ» και σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Αλλαγή σχηματισμού και η Λαμία πάτησε «γκάζι»

Υπό αυτές τις συνθήκες 21′ ο Μιχάλης Γρηγορίου κλήθηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή καθώς χτύπησε ο Μπιάρνασον, όμως δεν έβαλε παίκτη άξονα αλλά μεσοεπιθετικό και πιο συγκεκριμένα τον Ρόμανιτς. Παράλληλα διαφοροποίησε ένα κλικ τον σχηματισμό του, καθώς ο νεαρός και ο Ντέλετιτς πήγαν ένα κλικ πίσω από τον Καραμάνο και το 3-5-2 έγινε 5-4-1. Αυτόματα διαφοροποιήθηκε εντελώς η εικόνα της αναμέτρησης.

Ο Νάγκι είπε «όχι» σε Μαρτίνεθ, Δοκάρι ο Ντέλετιτς

Από εκείνο το σημείο και μέχρι την ανάπαυλα η Λαμία όχι μόνο πήρε τα «ηνία», αλλά δημιούργησε 4 «καθαρές» φάσεις, με κύριο πρωταγωνιστή τον Ντέλετιτς που εκείνος και ο συμπατριώτης του κινούνταν στον χώρο, όμως… λογάριαζε χωρίς τον Νάγκι και τα δοκάρια του. Ο 28χρονος «σέρβιρε» στο 28′ στον Μαρτίνεθ που σούταρε με τη μία στην κίνηση, αλλά ο πορτιέρε των «βυσσινί» απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Λίγο αργότερα ο Τσόσιτς έβαλε σωτήρια την κόντρα σε Ρόμανιτς, Μπεχαράνο, ενώ στο 31′ ο Ντέλετιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ τράνταξε το αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι.

Νέο δοκάρι ο Σέρβος, μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Καραμάνο

Κάπου εκεί στο παιχνίδι «κυριάρχησαν» τα φάουλ και η δύναμη, όμως οι γηπεδούχοι συνέχισαν να φτάνουν στην περιοχή της ΑΕΛ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου βρέθηκαν δις μια ανάσα από το 1-0. Πρώτα με τον Ντέλετιτς που από θέση φορ μετά από μεταβίβαση του Ρόμανιτς «εκτέλεσε», όμως ο Νάγκι έπεσε στην πορεία της μπάλας, τη βρήκε και μαζί με το δοκάρι την έστειλαν κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο Σέρβος έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Καραμάνο, ο οποίος όμως αστόχησε εξ’ επαφής και απώλεσε (ακόμη) μία μοναδική ευκαιρία.

Τριάδα στα στόπερ και οι «βυσσινί»

Με τη σέντρα στο δεύτερο μισό ο Φέστα θέλησε να αλλάξει, και εύλογα, πολλά στην ομάδα του. Με την είσοδο του Ζίζιτς πέρασε 3ο στόπερ, ενώ στον Μπεν Χατίρα έδωσε ρόλο «κουμανταδόρου». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΛ να «σφίξει» ανασταλτικά και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε σετ παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την κατοχή, αλλά δεν απειλούσαν πλέον όπως στο πρώτο ημίχρονο και μόνο με κάποια σουτ έβαζαν «δύσκολα» στον Νάγκι.

Ο Τσόσιτς πήγε να «κλέψει» το ματς

Ετσι κυλούσε το παιχνίδι, παρότι οι μεν φιλοξενούμενοι με την είσοδο του Πινακά θέλησαν να γίνουν πιο επιθετικοί, ενώ και οι γηπεδούχοι παρέμεναν ψηλά και ήθελαν να δημιουργήσουν. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς στο 79′ ήταν η τελευταία καλή στιγμή για τη Λαμία, ενώ η ΑΕΛ θέλησε στο φινάλε να «κλέψει» το ματς, όταν σε στατική μπάλα ο Τσόσιτς πήρε την κεφαλιά, όμως ο Επασί αντέδρασε σωστά.

Οι Συνθέσεις

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τσανδάρης, Μπιάρνασον (21′ Ρόμανιτς), Ντέλετιτς (88′ Βασιλακάκης), Καραμάνος.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος (88′ Καρανίκας), Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόβσκι, Στίφλερ (72′ Πινακάς), Κολομπίνο, Μουκαντζό (46′ Ζίζιτς), Νικολιάς (46′ Μπεν Χατίρα), Ακούνια, Ντουρμισάι.

Πηγή: arenalarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις