ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τένις: Μάχη του Τσιτσιπά με τον Έβανς με φόντο τον τελικό του Monte Carlo Masters

Μετά τους απρόσμενους αποκλεισμούς των Νόβακ Τζοκοβιτς και Ράφα Ναδάλ, που ήταν τα ακλόνητα φαβορί για την πρωτιά στο φετινό Monte Carlo Masters, σαφέστατα έγινε πιο βατός ο δρόμος του Στέφανου Τσιτσιπά προς την κατάκτηση του τροπαίου στο διάσημο τουριστικό θέρετρο του Μονακό.

Για να συμβεί αυτό όμως ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχει δύο ακόμη εμπόδια να ξεπεράσει, με το πρώτο να είναι αυτό του Ντάνιελ Έβανς, τον οποίο θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (14.30, Cosmote Sport 6), στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του τουρνουά.

Ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε ένα σετ για να προκριθεί απέναντι στον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, καθώς αφού έκανε το 1-0 ο Ισπανός αντίπαλός του εγκατέλειψε το παιχνίδι, λόγω τραυματισμού.

Όπως είναι φυσικό ο Στέφανος θέλει και απέναντι στον Βρετανό να επιδείξει την ίδια συγκέντρωση και τη ψυχραιμία που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια του στο Μόντε Κάρλο, προκειμένου να προκριθεί στον τελικό.

Η μονομαχία βέβαια με τον Έβανς μόνο εύκολη δεν θα είναι για τον «Στεφ», κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος.

Άλλωστε ο αντίπαλός του βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση έχοντας αποκτήσει και μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Κι αυτό γιατί προέρχεται από τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, αυτή απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά και αυτή κόντρα στον Νταβίντ Γκοφέν με 5-7, 6-3, 6-4, που του έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ο 31χρονος Έβανς βρίσκεται στο Νο 33 της παγκόσμιας κατάταξης (έχει φτάσει ως το Νο 26) και στις αρχές του χρόνου κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο επαγγελματικό τίτλο στην καριέρα του, στη Μελβούρνη, στο ένα από τα τουρνουά προετοιμασίας πριν το Australian Open.

Κατά την περσινή χρονιά είχε βρεθεί δύο φορές αντιμέτωπος με τον Τσιτσιπά, με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί άνετα και στις δύο περιπτώσεις, στον ημιτελικό του Ντουμπάι και στο Αμβούργο.

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις