ΕΛΛΑΔΑ

«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν στη Σάμο

Μεγάλη πυρκαγιά έξω από το Καρλόβασι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που μαίνεται από τις 3 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Δημητρίου, πριν από το Καρλόβασι της Σάμου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει όλες οι επίγειες δυνάμεις ενώ καλούνται και εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στην περιοχή υπάρχουν πολλές κατοικίες με αποτέλεσμα και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν βγει προκειμένου να εμποδίσουν τη φωτιά να μπει στα σπίτια. Στη μάχη της πυρκαγιάς έχουν πέσει όλες οι επίγειες δυνάμεις.

Περισσότερα από 22 οχήματα της πυροσβεστικής και εθελοντικά από όλο το νησί καθώς και 60 πυροσβέστες και εθελοντές. Σε λίγα λεπτά θα επιχειρήσουν δύο καναντέρ που φτάνουν στο νησί προκειμένου να βοηθήσουν το έργο της κατάσβεσης το οποίο γίνεται πολύ πιο δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί. Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης ο διοικητής του νόμου κ. Μπαθρέλλος καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Γιώργος Μιαούλης

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις