ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κύμα ανθρωπιάς για τους παππούδες και τον μικρό Γιώργο

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, που εκπροσωπεί την οικογένεια στη Μακρινίτσα που έχασε στο διπλό φονικό τα παιδιά της, και τώρα έχουν απομείνει με το εγγόνι τους και χωρίς κανένα σχεδόν εισόδημα.

«Οι άνθρωποι αυτοί δε ζητούν οικονομική βοήθεια. Είναι τόσο αξιοπρεπείς. Μητέρα και πατέρας είναι σύμβολα. Όλη όμως η κοινότητα, βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους, που ζούνε με μία σύνταξη των 400 ευρώ, έγιναν μια αγκαλιά. Και τα δύο παιδιά τους δούλευαν. Τώρα όλος ο κόσμος έγινε μια αγκαλιά για αυτούς τους ανθρώπους και ξεκινήσαμε ένα λογαριασμό αλληλεγγύης για αυτούς τους ανθρώπους».

«Αυτό που τονίστηκε από τη δικηγόρο είναι η αξιοπρέπεια της οικογένειας. Φιλοξενούνται σε σπίτι φιλικής τους οικογένειας, συγγενικής. Ήδη είμαι σε επικοινωνία με εργοστάσιο στο Βόλο, ο παππούς θα προσληφθεί ως εργαζόμενος. Εφόσον λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, το παιδί αυτό θα έρθει στον παιδικό σταθμό της μητρόπολης. Έχουμε έρθει σε επαφή γιατί έχουμε ιερέα που είναι και ψυχολόγος, και έχει βρεθεί λύση για τόνωση του παιδιού και συμπαράσταση. Έχουμε κατά κάποιο τρόπο αντιμετωπίσει τα πρώτα προβλήματα», είπε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος.

Προσπάθεια συμπολιτών – «Μια αγκαλίτσα για τον μικρό Γιώργο»

Την ίδια ώρα, ολοένα και μεγαλώνει το «κύμα ανθρωπιάς» από συμπολίτες ενώ ενδεικτική είναι η επιστολή που κοινοποιεί συμπολίτισσα, προς όλους τους συμπολίτες. Όπως αναφέρει: «Όλοι γνωρίζουμε την τραγική ιστορία που παίχτηκε αυτό τον καιρό στη Μακρινίτσα. Αυτή η τραγωδία άφησε πίσω της ένα μικρό αγοράκι 2,5 χρονών που μένει ουσιαστικά χωρίς γονείς. Μέσα μου η πρόθεσή μου είναι να μη γίνει έτσι αλλά να αποκτήσει πολλούς – πολλούς άλλους.

Η πρώτη ανάγκη είναι για χρήματα, αλλά μετά θα υπάρξουν κι άλλες ανάγκες, για σχολείο, για γιατρό, για εκπαίδευση, για ψυχαγωγία και μόρφωση… Θα ήθελα να το αγκαλιάσουμε και μυστικά να γίνουμε (όσοι θέλουμε) ανάδοχοι γονείς, προσφέροντας τη βοήθειά μας όπου και όπως μπορούμε και ίσως καταφέρουμε λίγο να μετριάσουμε το χτύπημα της μοίρας και να γλυκάνουμε την απώλεια.

Προσπαθούμε να μαζέψουμε χρήματα για τα πρώτα μεγάλα έξοδα που έχουν αυτές οι ιστορίες αλλά και για τα επόμενα που αφορούν την ανατροφή του μεγάλου χαμένου της υπόθεσης του μικρού Γιώργου. Η οικογένεια δεν έχει ούτε τα βασικά, οι παππούδες είναι άνεργοι και τώρα επείγει να βρεθεί ένα καινούργιο σπίτι στον Βόλο για να μπορέσουν οι παππούδες να πάρουν την επιμέλεια του μικρού η οποία είναι ακόμα στον πατέρα».

Το επίσημο κείμενο που συνέταξε η δικηγόρος της οικογένειας, αναφέρει: «Κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης για τη στήριξη της οικογένειας των αδικοχαμένων παιδιών που η δολοφονία τους στη Μακρινίτσα προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας οφείλουμε με ζεστασιά και ανθρωπιά να δώσουμε όλοι χείρα βοηθείας και να σταθούμε στο πλευρό τους.»

Τράπεζα Πειραιώς ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR52 01712580 0062 5815 1296 466

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Swift me: PIRBGRAA

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες