ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός με το τραγούδι «Είμαι κουκουλοφόρος» που ακούστηκε στην ΕΡΤ – Πλεύρης – Μαρκόπουλος κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή

Από τη Δημόσια Τηλεόραση στο… Κοινοβούλιο το τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε τις τελευταίες ημέρες η εμφάνιση του Σπύρου Γραμμένου στην εκπομπή «φλΕΡΤ» της ΕΡΤ, καθώς τραγούδησε το τραγούδι «Είμαι κουκουλοφόρος». Πλέον, όμως, το εν λόγω τραγούδι αφήνει το διαδίκτυο και φτάνει στη… Βουλή.

Αναλυτικότερα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η εμφάνιση του τραγουδοποιού στην ΕΡΤ, η αρχισυντάκτρια της εκπομπής του ζήτησε να πει να τραγουδήσει το «Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος».

«Θέλει να το κλείσουμε το μαγαζί», σχολίασε με χιούμορ ο Σπύρος Γραμμένος, όταν άκουσε την «παραγγελιά» και στη συνέχεια το τραγούδησε (δείτε μετά το μετά το 13:05):

Η τηλεοπτική εμφάνιση του Σπύρου Γραμμένου έγινε γρήγορα viral και πλέον φαίνεται πως θα απασχολήσει και τη Βουλή, καθώς οι βουλευτές της ΝΔ Θάνος Πλεύρης και Δημήτρης Μαρκόπουλος κατέθεσαν… σχετική ερώτηση στον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο που είναι υπεύθυνος για την ΕΡΤ, παραθέτοντας μάλιστα τους στίχους του τραγουδιού.

Στην ερώτησή τους οι δύο «γαλάζιοι» βουλευτές κάνουν λόγο για «εξύμνηση και εξωραϊσμό της δράσης των κουκουλοφόρων σε εκπομπή της ΕΡΤ», την ώρα που «ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για την υπόθεση της Marfin».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ, ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

«Προς τον υφυπουργό παρά των πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης
ΘΕΜΑ: Εξύμνηση και εξωραϊσμός της δράσης των κουκουλοφόρων σε εκπομπή της ΕΡΤ την ώρα που ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για την υπόθεση της Marfin

Σύμφωνα με την από 31-3-2021 ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν. Όπως είναι γνωστό, από τον εμπρησμό με μολότοφ του υποκαταστήματος της εν λόγω τράπεζας στην Αθήνα, τον Μάιο του 2010, έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα.

Και ενώ αυτή η πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο επανέρχεται στο προσκήνιο προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, σε εκπομπή της ΕΡΤ συνέβη κάτι που δεν συνάδει με το ήθος της δημόσιας τηλεόρασης. Πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή «φλερτ» της ΕΡΤ στις 12-4-2021 παρουσιάστηκε τραγουδιστής που με προκλητικό τρόπο και από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης που τροφοδοτείται από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ερμήνευσε, κατόπιν επιθυμίας της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, τραγούδι με το οποίο εξυμνούσε και εξωράϊζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Μαρφίν, στέλνοντας λάθος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Οι στίχοι του επίμαχου τραγουδιού έχουν ως εξής: «Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος, μαμά, μπαμπά είμαι κακό παιδί. Μαμά, μπαμπά, στην τσάντα έχω μπουκάλια, μαμά, μπαμπά, στην τσάντα έχω στουπί. Ποιος έχει την βενζίνη, ποιος έχει την ευθύνη, ποιος έχει τα πλακάτ, ποιος θα βαράει τα ΜΑΤ, ποιος έχει δικηγόρο, ποιος έχει μαρκαδόρο, ποιος έχει το κουτί με τα Maalox, ποιος, ποιος. Μαμά, μπαμπά, μην τους δικαιολογείτε, μαμά, μπαμπά δεν τα έσπασα εγώ. Μαμά, μπαμπά, τα έσπασαν ασφαλίτες, μαμά, μπαμπά, το δέντρο έκαψα εγώ. Φάγαμε χημικά, σπάσαμε μπατσικά, μπήκαμε στο μετρό, πήραμε το στενό, τους ρίξαμε αυγά, πέτρες πολλή μπογιά, μα κράταγαν ασπίδες τα….. Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος. Μαμά, μπαμπά, είμαι κακό παιδί. Μαμά, μπαμπά, τις τράπεζες βαρούσα, μαμά, μπαμπά, τις έβριζες και εσύ».

Σαν να μην έφτανε αυτό, με την στάση τους και την συμπεριφορά τους, η παρουσιάστρια και οι συμπαρουσιαστές της εκπομπής συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατά διαστήματα τους παραπάνω στίχους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Θα υπάρξει έλεγχος για το περιεχόμενο της εκπομπής προκειμένου να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που προκαλούν την κοινή γνώμη;».

Η ανάρτηση του Δημήτρη Μαρκόπουλου:

Αναφερόμενος στην ιστορία αυτή, ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Η αντικειμενικότητα της ενημέρωσης και η ποιότητα του προγράμματός της είναι δεδομένη. Παρά ταύτα καποια θέματα χρειάζονται προσοχή. Για το λόγο αυτό μαζί με τον συνάδελφο Θάνο Πλεύρη καταθέσαμε ερώτηση με την οποία ζητούμε εξηγήσεις για την προβολή από την ΕΡΤ στην εκπομπή «Φλερτ» τραγουδιού με το οποίο εξυμνούνται ενέργειες των κουκουλοφόρων. Τέτοιες αστοχίες και τέτοια τραγούδια με αναφορές του τύπου «μαμά μπαμπά είμαι κουκουλοφόρος, τις τράπεζες βαρούσα. Μαμά μπαμπά τις έβριζες κι εσυ» έμμεσα δικαιολογούν επιθέσεις. Πρόκειται για πρόκληση σε μια περίοδο που αστυνομία και εισαγγελία βρίσκονται πολύ κοντά στην εξυχνίαση των υπαιτίων – κουκουλοφόρων της Marfin».

Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Η αντικειμενικότητα της ενημέρωσης και η ποιότητα του προγράμματός της…

Posted by Dimitris Markopoulos III on Friday, 16 April 2021

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις