ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Δεν απαντά καθαρά η Κυβέρνηση για τη μοριοδότηση των σεισμόπληκτων μαθητών»

Ξεκάθαρες κουβέντες τώρα, από το Υπουργείο Παιδείας για τους σεισμόπληκτους μαθητές του ν. Λάρισας, που βάσει σχετικού νόμου, θα έπρεπε να εισαχθούν με ποσόστωση στα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα φέτος, ζητά η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής,  Ευαγγελία Λιακούλη, μετά την «θολή» απάντηση που έλαβε από την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου,  σε σχετική ερώτησή της.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας παρότι, στην απάντησή του στην πρόσφατη ερώτηση  της Λαρισαίας βουλευτή, αναγνωρίζει την ανάγκη πριμοδότησης των εν λόγω μαθητών και μαθητριών, όπως και την ύπαρξη ήδη του σχετικού νομικού πλαισίου, ωστόσο κρατά μια τουλάχιστον «περίεργη» στάση, ως προς το πότε ακριβώς θα εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση, αφού όπως επισημαίνει:

«Για την περίπτωση αυτή απαιτείται κάθε φορά η έκδοση σχετικής απόφασης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με την απόφαση αυτή καθορίζεται το ειδικό ποσοστό στο οποίο αποδίδεται βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία λυκείου, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ημερήσιο, εσπερινό, το οποίο ποσοστό δεν υπερβαίνει ανά κατηγορία το 2%. Μάλιστα, τα ειδικότερα θέματα ρυθμίζονται από την ίδια υπουργική απόφαση η οποία εκδίδεται μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Θα σας θυμίσω ότι παρόμοια υπουργική απόφαση εκδόθηκε στις 5/10/2020 για το δημοτικό διαμέρισμα Φαναρίου Πάργας και των περιοχών του Δήμου Πρέβεζας που επλήγησαν από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020.».

Από την πλευρά της η Ευαγγελία Λιακούλη καλεί το Υπουργείο Παιδείας να πάψει να υπεκφεύγει όταν απαντά σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, και να ορίσει το πότε ακριβώς θα εκδοθεί η ως άνω απόφαση, παύοντας να παίζει κομματικά παιχνίδια τακτικής, πάνω στις πλάτες μαθητών, οι οποίοι – όντας κατ’ ουσία δίχως σπίτια και σχολεία – θα πρέπει να γνωρίζουν προκαταβολικά με τι όρους πρόκειται να συναγωνιστούν τους περισσότερο τυχερούς συνυποψηφίους τους από τα υπόλοιπα μέρη της χώρας.

«Πρόκειται για ζήτημα ευαισθησίας. Κι ένα Υπουργείο το οποίο κατεξοχήν ασχολείται με τα παιδιά, με τους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού μας, θα έπρεπε να είναι λιγότερο ‘’φειδωλό’’ σε τέτοιου είδους προγραμματισμούς από πλευρά του, ιδίως όταν οι μαθητές  του νομού μας έχουν βιώσει ένα τέτοιο ‘’σοκ’’, όπως των πολλαπλών σεισμών που χτύπησαν τη Λάρισα το τελευταίο διάστημα», καταλήγει χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες