ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος: Η επόμενη εβδομάδα θα «δείξει» για το Πάσχα

Self test και εμβολιασμός τα όπλα κατά της πανδημίας

Ως ένα σημαντικό όπλο μαζί με τον εμβολιασμό για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα χαρακτήρισε το τεστ αυτοδιάγνωσης ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ σημειώνοντας ότι στην Επιτροπή έχουν συζητήσει την πιθανότητα μιας αναπροσαρμογής της στρατηγικής από οριζόντια μέτρα, που θα βασίζεται στη δυνατόν μεγαλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων.

Αυτό επιτυχαίνεται, όπως είπε ο κ. Βατόπουλος, με τα τεστ αντιγόνου που είναι τα rapid tests και τα self tests για τα οποία έχει φανεί και έχει διαπιστωθεί η αξία τους.

Για το Πάσχα ο κ. Βατόπουλος απέφυγε να δώσει κάποια σαφή απάντηση, διευκρινίζοντας ότι η όποια απόφαση θα παρθεί την τελευταία στιγμή, ενώ εκτίμησε ότι με self test και πολλή προσοχή θα μπορούν οι πολίτες να πάνε στα χωριά τους. Εκτίμησε ότι το νωρίτερο την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή θα έχει μια πρώτη εικόνα για το τι θα εισηγηθεί. “Να δούμε πως λειτουργεί στην πράξη το self test και να αποφασίσουμε, λογικά έτσι θα γίνει”, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τα θέματα που θα συζητήσουν αύριο στην Επιτροπή, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι δεν έχει βγει ακόμα η ημερήσια διάταξη, αλλά αναμένεται να συζητήσουν για την Κοζάνη αλλά και για περιοχές, οι οποίες θα αλλάξουν χρώμα, τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, ενώ το άνοιγμα της εστίασης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει συζητηθεί όλο αυτό το διάστημα, ωστόσο σημείωσε ότι αν δουν ότι λειτουργούν τα τεστ αυτοδιάγνωσης ίσως να μπει στο τραπέζι.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις