ΛΑΡΙΣΑ

Επετειακές δράσεις για τα 200 χρόνια από το 1821 από το 9ο Γυμνάσιο και το 7ο ΓΕΛ Λάρισας

Την έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, σηματοδοτεί η διασχολική συνεργασία του 9ου Γυμνασίου Λάρισας και του 7ου ΓΕΛ Λάρισας, τα οποία υλοποιούν τη δράση «Εμπνεόμαστε- Συμμετέχουμε –Γιορτάζουμε»

Ο βασικός στόχος είναι να πλησιάσουν οι μαθητές/τριες  και να κατανοήσουν τα ηθικά μηνύματα που εκπέμπει η επανάσταση του 1821, μια από τις κορυφαίες στιγμές του Ελληνικού Έθνους

«Η Ελλάς ευγνωμονούσα» είναι του εμβληματικό έργο του Θεόδωρου Βρυζάκη(1919-1878), το οποίο φιλοτεχνήθηκε το 1858 και βρίσκεται στην  Εθνική Πινακοθήκη.

Τυπώθηκε σε αφίσα διαστάσεων 1,5m Χ 1,00m και αναρτήθηκε σε εμφανές σημείο του εξωτερικού χώρου των δύο σχολείων.

Απεικονίζεται η Ελλάδα να φορά δάφνινο στεφάνι και να πατά τις σπασμένες αλυσίδες των δεσμών της. Έχει τα χέρια της απλωμένα σε μια συμβολική κίνηση εναγκαλισμού και προστασίας όλων, όσοι με θυσίες και αγώνες συνετέλεσαν στην απελευθέρωσή της.

Ο καλλιτέχνης εκφράζοντας τα συναισθήματα των Ελλήνων που ένιωθαν την ανάγκη να τιμήσουν αυτούς που θυσίασαν  τη ζωή τους για την ελευθερία, φιλοτέχνησε την αλληγορική  αυτή σύνθεση, η οποία μέχρι σήμερα ανακαλεί στη μνήμη μας το μεγαλείο τού ΄21, και του οποίου ο απόηχος επιβάλλεται  να καθορίζει και πολλές πτυχές της σύγχρονης ζωής μας

-Εμπνεόμαστε από τους αγώνες των  προγόνων  μας

-Συμμετέχουμε με τους απανταχού Έλληνες

-Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της εθνικής μας παλιγγενεσίας

Σε ευγνωμονούμε ΕΛΛΑΔΑ!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες