ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επέκταση της έρευνας σε όλες τις εμπλεκόμενες αρχές απαιτούν οι διάδικοι του φονικού της Μακρινίτσας

Tη συνδρομή του ανακριτή Πειραιά για τον ορισμό του ειδικού, που θα διενεργήσει την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον 32χρονο δράστη της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα, αναμένεται να ζητήσει ο ανακριτής Βόλου. Ο 32χρονος κρατείται στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς γιατροί που τον εξέτασαν, διαπίστωσαν πως χρήζει νοσηλείας διότι, όπως αποφάνθηκαν, πάσχει από σοβαρό ψυχιατρικό νόσημα. Πλέον, σύμφωνα και με τον συνήγορο του κατηγορουμένου, κ. Δημήτρη Βούλγαρη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό Ξεκίνημα» στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ 99.8, απομένει να διενεργηθεί και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όπως είχε αιτηθεί η υπεράσπιση και είχε κάνει αποδεκτό ο ανακριτής.

Από το αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνης θα κριθεί εάν ο 32χρονος Δ.Ρ, θα περάσει το διάστημα της προφυλάκισής του στο ψυχιατρείο ή στο τμήμα προφυλακιστέων του Κορυδαλλού, μέχρι να διεξαχθεί η δίκη του. Ο ορισμός του πραγματογνώμονα αναμένεται σε δύο με τρεις περίπου εβδομάδες. Σχολιάζοντας τη νοσηλεία του δράστη στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, ο κ. Βούλγαρης είπε πως «αυτό έγινε χωρίς παρέμβαση δική μου και άσχετα από το αίτημα για πραγματογνωμοσύνη. Επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας για το σοβαρό ψυχικό νόσημα, που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος».

Ο κ. Βούλγαρης, επιπλέον, σχολίασε και την παραγγελία του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλου, για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά όσον αφορά τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση του δράστη. Ο συνήγορος του κατηγορουμένου διέψευσε τον ισχυρισμό ότι το Νοσοκομείο δεν τον εξέτασε ποτέ, καθώς, όπως είπε, στις 23 Ιανουαρίου, η πρώτη εξέταση έγινε από το Ψυχιατρικό ΤΕΠ του «Αχιλλοπούλειου» και ακολούθησε, το επόμενο διάστημα, η εξέταση από το Τμήμα Ψυχικής Υγείας. «Ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει», είπε ο κ. Βούλγαρης για την εισαγγελική παραγγελία «για να διαπιστωθεί τι συνέβη από τις 11 Μαρτίου που βγήκε η γνωμάτευση των γιατρών, μέχρι τις 5 Απριλίου, που έγινε η δολοφονία των δύο παιδιών. Ήταν αναγκαία η έρευνα και αυτό αποτελούσε και δικό μας αίτημα, διότι υπάρχει και η κοινωνική διάσταση του ζητήματος, εάν δηλαδή συμβαίνει κάτι και δεν εκτελούνται σύντομα οι αποφάσεις των γιατρών».

Οι δικηγόροι της οικογένειας των θυμάτων

Οι δυο δικηγόροι της οικογένειας των θυμάτων, η Ανθούλα Ανάσογλου και ο Στέφανος Καραγεώργος θα αιτηθούν την συνέχιση της έρευνας και προς τις αστυνομικές Αρχές, ζητώντας να ερευνηθεί η αντίδραση τους απέναντι στα απεγνωσμένα τηλεφωνήματα της άτυχης Κωνσταντίνας, η οποία είχε προβλέψει πως θα γινόταν θύμα στυγερής ανθρωποκτονίας από τον ίδιο της τον σύζυγο και πατέρα του παιδιού τους.

«Πρόθεση της οικογένειας είναι να δηλώσει άμεσα παράσταση πολιτικής αγωγής ώστε να υποστηρίξει με όλες τις ανακριτικές πράξεις που χρειάζονται την αλήθεια, δηλαδή ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε τα δυο αδέλφια, έχοντας προμελετήσει το έγκλημα και με συνείδηση», λέει η Ανθούλα Ανάσογλου.

Για να προσθέσει: «Ο κατηγορούμενος εμφάνισε μια άκρως επιθετική συμπεριφορά την οποία όφειλαν να θεραπεύσουν οι αρμόδιοι ιατροί όμως ακολούθησε το σχέδιο του με κάθε λεπτομέρεια, καθώς και τη διαφυγή του. Ο δράστης μετέπειτα αντιλαμβανόμενος πλήρως την απαξία των πράξεων του, παρουσιάστηκε στον κ. Ανακριτή Βόλου, με άλλο πρόσωπο και παριστάνοντας έναν άνθρωπο από τον οποίο εκλείπει η συνείδηση.

Η αλήθεια όμως δεν θάβεται . Ο κατηγορούμενος είχε πλήρη συνείδηση όταν είπε στη μητέρα της άτυχης Κωνσταντίνας πως « Εσένα δε σε σκοτώνω για να μεγαλώσεις το παιδί μου». Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος έχει ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση. Μεταξύ άλλων θα διερευνηθεί ο ρόλος των συναρμόδιων υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του δράστη του διπλού φονικού, όσον αφορά τις ψυχιατρικές εξετάσεις και για ποιον λόγο κυκλοφορούσε ελεύθερος και δεν είχε οδηγηθεί σε κλινική για εγκλεισμό, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ήδη οι σχετικές γνωματεύσεις. Η παραγγελία προς διερεύνηση δόθηκε σε αντεισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

Οικονομική βοήθεια
Εξάλλου, οικονομική βοήθεια συγκεντρώνεται, για τους δύο χαροκαμένους γονείς της Μακρινίτσας, την κ. Αθανασία και τον κ. Απόστολο Τσάπα. Λόγω του γεγονότος ότι οι δύο γονείς είναι άνεργοι, γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, που θα βοηθήσουν την οικογένεια να σταθεί στα πόδια της και να ανταπεξέλθει στις δικαστικές της υποχρεώσεις και όχι μόνον. Ο λογαριασμός είναι στην τράπεζα Πειραιώς.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες