ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» περισσότερα από 100 βίντεο και 22 καταθέσεις

Οι αρχές χαρτογραφούν οπτικά τις κινήσεις των δραστών – Κρίσιμα στοιχεία στο κινητό του δημοσιογράφου

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψε τους δολοφόνους του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το υλικό προέρχεται από κάμερα ασφαλείας, μόλις 2 λεπτά μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου και φαίνεται ότι ο συνεπιβάτης κρατάει το όπλο ανάμεσα στον ίδιο και τον οδηγό της μηχανής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν στην διάθεσή τους περισσότερα από 100 βίντεο, μέσω των οποίων «σκανάρουν» συγκεκριμένους δρόμους, που συνδέουν το Άνω Καλαμάκι, δηλαδή την περιοχή του Αλίμου γύρω από το λόφο Πολιτισμού, με την παραλιακή λεωφόρο, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν κάποιο καρέ από κάμερα ασφαλείας που θα μπορούσε να προδώσει την ταυτότητα των δραστών και να ξεκλειδώσει τις έρευνες.

Την ίδια ώρα, έχουν στην διάθεσή τους 22 καταθέσεις μαρτύρων οι οποίες αξιολογούνται, ενώ πολύτιμα στοιχεία αναμένεται να εισφέρει στην έρευνα το κινητό του άτυχου δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν επαφές και τηλέφωνα στη συσκευή του Γιώργου Καραϊβάζ με πρόσωπα, τα οποία θα κληθούν το επόμενο διάστημα να καταθέσουν στις Αρχές, ενώ σύμφωνα με το Open θα χρησιμοποιηθεί ειδικό λογισμικό ανάλυσης δεδομένων, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για την εξιχνίαση μεγάλων υποθέσεων.

Παράλληλα, στο οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται το σπίτι του δημοσιογράφου, σαρώνονται τα κινητά τηλέφωνα, ενώ με ειδικές τεχνικές θα απομονωθούν τα κινητά τηλέφωνα που δεν ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής και δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά πρόσωπα. Η σάρωση θα γίνει και για τα 24ωρα που προηγήθηκαν της δολοφονίας.



Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις